Danskerne køber billigere bærbare pc'er

Danskerne hiver i dag færre penge op af tegnebogen end for to år siden, når de køber en ny bærbar pc til virksomheden eller hjemmet. I 2001 betalte de danske virksomheder i gennemsnit over 20.000 kroner for en bærbar pc, mens gennemsnitprisen i dag er faldet til godt 13.000 kroner.

Danskerne bruger markant færre penge i dag end for to år siden, når de investerer i en ny bærbar pc til privaten eller virksomheden.

I 2001 betalte danske firmaer 21.200 kroner i gennemsnit for en bærbar pc, mens virksomhederne i dag nøjes med at investere omkring 13.000 kroner.

Også danske forbrugere holder igen med Dankortet, når de køber en ny bærbar pc til hjemmebrug. Her er gennemsnitsprisen faldet fra 15.000 kroner i 2001 til omkring 12.000 kroner i dag.

Det viser tal fra analysefirmaet IDC, der gengiver gennemsnitpriserne for stationære og bærbare pc'er til private og virksomheder i Danmark kvartalvis siden 2001.

- Priserne er primært faldet, fordi der har været store prisfald på de komponenter, der findes i pc'er. Her tænker jeg eksempelvis på grafikkort, hukommelse og skærme, siger pc-analytiker Anders Elbak fra IDC.

- Samtidig har virksomhederne og de private forbrugere været ramt af den generelle afmatning i økonomien, der får forbrugerne til at holde igen med investeringerne, fortsætter analytikeren.

IDC's tal viser også, at gennemsnitsprisen for stationære pc'er til private ligger rimeligt fast omkring 10.000 kroner.

- Det lader til, at der er opstået en form for enighed blandt forbrugere og forhandlere om, at en ny hjemme-pc skal koste 10.000 kroner, siger Anders Elbak.

Samme tendens i USA

Udviklingen herhjemme stemmer overens med den amerikanske udvikling, hvor analytikere fra NPD Techworld tidligere på måneden gjorde opmærksom på, at gennemsnitspriserne for bærbare og stationære pc'er aldrig har været lavere i USA.

Gennemsnitspriserne herhjemme ligger dog noget over, hvad amerikanerne er villige til at betale for deres pc'er.

I USA bruger køberne i gennemsnit 5.500 kroner, når de investerer i en stationær pc (uden skærm) og i gennemsnit 10.000 kroner, når de køber en bærbar.

Ifølge NPC skyldes faldet i de amerikanske gennemsnitspriser, at kunderne føler, at de sagtens kan få opfyldt deres pc-behov, hvis de køber en billig pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere