De høje vækstrater vender tilbage

Branchens høje vækstrater er ikke et overstået kapitel. I løbet af et år eller to vil væksten i procent igen være tocifret.

Branchens vækstrate er på få år styrtdykket fra 25-50 procent - afhængigt af specifikt område - til nær nul procent. Det har sendt chokbølger gennem salgskanalen, og mismodet har bredt sig.

Den pessimistiske tone er i dag blevet alment accepteret som det bedste bud på fremtiden. »De tocifrede vækstrater vender aldrig tilbage« - det udsagn støder man ind i med vanedannende hyppighed. Ikke at der er nogen dokumentation for, hvorfor det forholder sig sådan. Men nedturen fra de høje vækstrater har skabt en stemning af smalhals, der får ni ud af ti branchefolk til at acceptere, at fremtidens IT-branche kommer til at ligne alle andre brancher, hvor man lever med små, konjunkturbestemte vækstrater.

Jeg tillader mig hermed at gå imod strømmen. Jeg tror ikke på, at IT-branchen er som alle andre brancher, og at guldgraverperioden er et overstået kapitel. Jeg tror ikke på, at den teknologiske udvikling nu har nået sit endelige, modne stadium, og at der ikke længere vil opstå banebrydende teknologier, som skaber vækst. Jeg tror ikke på, at IT-branchen ligner fødevare- eller tekstilbranchen. Jeg tror kort sagt på, at de tocifrede vækstrater vender tilbage.

Det er jeg ikke alene om. En af verdens førende IT-journalister, Robert Faletra fra det amerikanske CRN, mener således, at vi står lige foran det næste store spring fremad. Faletra hører ikke til blandt USA's mest jubeloptimistiske kommentatorer. Blandt andet forudså han den nuværende IT-nedtur. Alligevel ser han et kolossalt potentiale i den trådløse økonomi, som vil føre til enorm vækst og være grobund for nye virksomheder - men også skubbe nogle af nutidens førende virksomheder ind i glemselens mørke.
2003 bliver ikke gennembrudsåret. Her vil udviklingen løfte sig langsomt og gøde jorden for det store gennembrud fra 2004 og fremover.

Der er en lang række indlysende fordele ved trådløse netværk. De er ikke så følsomme for nedbrud og de er billige at etablere, men først og fremmest medfører de, at man kan få netadgang, hvor som helst man befinder sig. Det er den mobile IT-bølge, som allerede er begyndt, der vil genskabe branchens - og dermed salgskanalens - høje vækstrater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere