Inter-Data i tilbagegang

Den jyske distributør og pcbygger Inter-Data har haft nedgang i indtjeningen i de sidste fire år. Seneste regnskabsår bød på mange prøvelser, men nu er trenden vendt, siger direktør Rene Rasmussen.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2005/2006 lykkedes det lige akkurat Inter-Data at opnå positive tal på bundlinjen - nemlig 875.000 kroner som årets resultat, men tendensen for de seneste fire år er mindre positiv ved. Driftsresultatet, der i 2002/03 lå på knap 15 millioner kroner, er faldet løbene i perioden, og er nu på 1,4 millioner kroner.

»Vi havde en del prøvelser i det seneste regnskabsår. Blandt andet gik en leverandør i Fjernøsten ned og efterlod os med garantiforpligtigelserne,« fortæller direktør Rene Rasmussen.

Producenten, som havde leveret populær underholdningselektronik i den billige ende af spektret, krakkede slet og ret og var derfor ude af stand til at leve op til sine garantiforpligtigelser - som så i stedet hang på den danske distributør, Inter-Data.

Distributøren blev også negativt ramt af en udenlandsk forhandlers konkurs. Og samtidigt har man ifølge Rene Rasmussen brugt en del energi på at finpudse organisationen og hente de helt rigtige folk til de rigtige stillinger, hvilket blandt andet har betydet ansættelse af en ny salgsdirektør og en ny retailmanager.

I det indeværende regnskabsår, som er næsten halvt gennemført, har Inter-Data allerede præsteret lige så meget indtjening i som hele det foregående regnskabsår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere