Dansk CA-overskud på 79 millioner

Omsætningen hos it-leverandøren CA er næsten uden vækst med 263 millioner kroner. Efter fire år med stilstand skal kanalen nu skabe vækst i det danske CA.

CA - tidligere kendt som Computer Associates - fik i regnskabsåret 2006/2007 en omsætning i Danmark på 263 millioner kroner. Hermed er omsætningen stor set konstant de seneste fire år med et fald på en enkelt procent i forhold til regnskabsåret 2003/4. Men nu skal CA øge omsætningen med hjælp fra forhandlerne.

Næsten gennem det nuværende regnskabsår, der slutter med udgangen af marts, ser CA's danske direktør frem til at forarbejdet nu skal give resultater i salget.

»Vi har fået godt tryk på det danske marked og jeg regner med en omsætningsvækst på 20 procent i det indeværende regnskabsår,« siger landechef Kim Lave Nielsen, CA.

Han fortæller, at CA nu vil have yderligere fokus på it-salgs-kanalen.
»Jeg vil have en procentvis større del af omsætningen til at gå gennem kanalen,« siger Kim Lave.

Det direkte salg vil fremover ske på færre, men større kunder, mens resten af markedet bliver bearbejdet af forhandlere. Samtidig vil one-tier-salget i kanalen ske på færre, men større partnere.

Nu melder den danske direktør ud, at man står stærkt med sin løsning til virksomhederne og advarer andre leverandører om, at markedet er ved at modnes, og CA vil give mindre kvalificerede leverandører problemer med at konkurrere.

»Fårene er ved at blive skilt fra bukkene på markedet for software til IT-management. Vi ser nu et begyndende marked for sammenhængende management-løsninger, som vil lægge niveauet fremover. De leverandører, som ikke kan komme med på vognen, vil fremover tilbyde isolerede øer af systemer til at styre netværk, applikationer og funktioner. Men disse leverandører går ikke en glorværdig fremtid i møde.,« siger administrerende direktør Kim Lave Nielsen fra CA.

CA leverer it-managementsystemer til de helt store installationer. Ifølge IDC vokser verdensmarkedet for software til IT management årligt med omtrent syv procent, og IBM, CA og HP er blandt de mest komplette aktører på markedet. Hos analysefirmaet IDC Nordic roser direktør Per Andersen CA for en kundevenlig licenspolitik og en stærk teknologi. Nu venter udfordringen med at udnytte fordelene.

»CA's løsninger inden for projekt- og porteføljestyring er teknologisk langt fremme og foran de fleste konkurrenter, fordi løsningerne er godt integrerede. Spørgsmålet er om CA formår at udnytte det teknologiske forspring. Overgangen til at levere væg-til-væg-løsninger til CIO er et kulturelt skifte internt hos CA. CA har med sin licenspolitik vist evne til at lytte til kunderne, og det vil vi se mere af. Den globale topledelse sværger til kunderelationer og intimitet med kunderne, og derfor skal kunderne søge dialog med CA. Selskabet er ikke i en position til at ignorere sine kunder, og de fleste virksomheder vil vælge en trinvis overgang til enterprise IT management, fordi "Big Bang" typisk vil være for ineffektivt,« siger direktør Per Andersen fra IDC Nordic.

Der i øjeblikket 90 ansatte i det danske CA efter at bygningsdrift, bogholderi og nogle fælleseuropæiske funktioner er placeret udenfor den danske organisation. Overskuddet før skat blev på 79 millioner kroner. Globalt set voksede CA's i årsregnskabet med 5 procent i omsætning. til 20 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere