Artikel top billede

(Foto: Thomas Møgelbjerg)

Køber ordentlig luns af IBM i milliardhandel: Overfører kunderne til egen platform

Efter længere tids partnerskab overtager Palo Alto platformen i stedet for at betale licenser.

En af verdens største netværksudbydere, amerikanske Palo Alto forsøger at vinde tabt terræn ved at overtage en bid af IBM for 3,3 milliarder kroner.

Det drejer sig specifikt om IBM QRadar SaaS-platform, hvor det er meningen, at alle brugere af den platform nu skal til at vænne sig til at bruge Palo Altos Cortex system, fremgår af en meddelelse fra de to selskaber torsdag.

Vi betaler dem reelt for ikke at gøre det længere, og i stedet lade os gøre det,” siger topchef i Palo Alto Networks, Nikesh Arora, til Bloomberg News med henvisning til IBM.

Ifølge mediet The Register er det en klassisk køb-kunderne-handel, da både IBM og Palo Alto vil anstrenge sig for, at transformationen fra den ene platform til den anden vil være “problemfri og gratis,” som Palo Alto skriver i meddelelsen.

“Samarbejdet med Palo Alto Networks vil være en strategisk fordel for IBM, da vores to virksomheder samarbejder om avanceret trusselsbeskyttelse, respons og sikkerhedsoperationer ved hjælp af Cortex XSIAM og watsonx (to platforme, red.), kombineret med IBM Consulting,” lyder det fra IBMs topchef Arvind Krishna.

Med i købet overtager Palo Alto 1.000 medarbejdere fra IBM. Medarbejdere, der i forvejen er trænet i at bruge Palo Altos platform.

Cisco, Microsoft og Crowdstrike er store konkurrenter, som sidder tungt på markedet for SOC-platforme.