Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Flyselskab hiver CrowdStrike i retten og kræver erstatning: Nedbrud kostede os næsten 3.5 milliarder kroner

Amerikanske Delta Air Lines forlanger, at CrowdStrike skal betale erstatning for det kæmpe store nedbrud i sommers, som har kostet flyselskabet cirka 3,5 milliarder kroner.

USA’s næststørste flyselskab Delta Air Lines vil have rettens ord for, at sikkerhedsselskabet CrowdStrike skal betale erstatning for de 3,45 milliarder kroner, CrowsdStrike-nedbruddet i sommers kostede flyselskabet.

Ifølge Delta Air Lines betød nedbruddet, at 7.000 flyafgange i juli måtte aflyses, og det fik konsekvenser for 1,3 millioner passagerer.

Delta kalder i søgsmålet den defekte softwareopdatering for ‘katastrofal’ og hævder at CrowsdStrike ‘tvang utestede og fejlbehæftede opdateringer ud til sine kunder, hvilket fik mere end 8,5 millioner Microsoft Windows-baserede computere rundt om i verden til at gå ned."

CrowdsStrike siger til gengæld, at Deltas påstande er helt i skoven:

"De er baseret på misinformation og viser en mangel på forståelse for, hvordan moderne cybersikkerhed fungerer. De afspejler også et desperat forsøg på at fralægge sig skylden for Deltas langsommelighed og manglende modernisering af selskabets forældede it-infrastruktur.

Sagens kerne er en fejlopdatering af antivirus-software fra CrowdStrike. Fejlen fik katastrofale konsekvenser for i omegnen af 8,5 millioner Windowsmaskiner verden over.

Delta og CrowdStrike har længe før det aktuelle søgsmål været oppe at toppes med hinanden om skylden for nedbruddet.