Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Nedtællingen er i gang: Om fire måneder sender Microsoft et M365-program på pension – må vige pladsen for Copilot

Der er ikke længe til, at brugere skal finde et alternativ. Microsoft foreslår selv Copilot.

Microsoft er på vej til at pensionere Microsoft 365-programmet Delve.

Delve bliver utilgængeligt i december 2024.

"I december 2024 udgår Delve web. Efter det tidspunkt vil det ikke længere være inkluderet i Microsoft 365 og vil ikke længere blive understøttet. Indtil da vil supporten til Delve fortsætte, og brugerne kan forvente den samme oplevelse som i dag," meddeler Microsoft.

Microsoft Delve er et program, der bruges til at administrere Microsoft 365-profiler samt at finde og organisere oplysninger, som systemet vurderer, er mest interessant for brugeren på tværs af Microsoft 365.

"En nøgleværdi, som Delve tilbyder, er at finde dokumenter, der er relevante for dig," skriver Microsoft.

Ikke så overraskende fremhæver Microsoft storsatsningen Copilot som den mest oplagte erstatning.

"Microsoft Copilot til Microsoft 365, foreslår relevante dokumenter fra den kontekst, du angiver. Jo mere kontekst du giver, jo mere kan Microsoft Copilot til Microsoft 365 hjælpe," skriver Microsoft og fortsætter:

"Du kan også bruge Microsoft Copilot til Microsoft 365 til at finde oplysninger om dine kolleger. Bare spørg, og du kan opdage, at det er en effektiv måde at hjælpe dig med at være mere produktiv."

Populariteten halter

Det er ikke sikkert, at Delve ligefrem vil blive savnet af M365-kunderne.

I hvert fald ikke, hvis man spørger Lawrence Cawood, der er CEO hos Microsoft-partneren OneDirectory, som har kontorer i Dublin, Cape Town, Sydney og Johannesburg.

Han sammenligner Delve med det tætteste på en bruger kommer på en intern LinkedIn-profil i Microsoft 365, men han er ikke imponeret over værktøjet.

"Delve stinker. Kun halvdelen af ​​de virksomheder, vi taler med, har faktisk hørt om det – og 80 procent af dem siger, at det ikke fungerer korrekt," skriver han på LinkedIn.