Redaktøren mener: Fornuftigt tvangsægteskab

Det, nogen kalder et tvangsægteskab mellem Microsoft og Nokia, demonstrerer, at der endnu en gang er grøde i teknologien. Smartphones og tavle-computere er blevet enheder, som brugerne vil bruge ? også til noget fornuftigt.

Måske er alliancen mellem Nokia og Microsoft i den sammenhæng godt for kanalen. For at Microsoft og Nokias mobilvision skal lykkes, er det nemlig vigtigt at Microsofts styrke indenfor it aktiveres. Med Windows Phone vil det måske blive nemmere for kanalspillere, der i forvejen laver Microsoft-løsninger at komme ind på det marked.

Under alle omstændigheder indikerer alliancen mellem Nokia og Microsoft, at producenterne har travlt med at positionere sig i forhold til den revolution mange forventer kommer med den udbredte brug af smartphones og tavle-computere – og ikke mindst i forhold til cloud-computing.

Det kan ikke undgå at få betydning for kanalen. Allerede nu mærker forhandlerne et pres fra cloud-bølgen, der i nogles øjne kommer til at dominere fremtiden. Nogle føler måske, at deres forretning er truet.

Men selv om mange, når de snakker cloud og mobile løsninger, ikke automatisk indkalkulerer en kanal i den beregning, er det vigtigt at holde fast i, at når teknologien bliver bare en smule mere kompliceret end banal gmail, så skal den sælges og implementeres.

Netop alliancen mellem Nokia og Microsoft illustrerer, at der er brug for forskellige kompetencer for at følge med tiden. Nokia troede at verden kunne styres fra Finland. Det kunne den ikke. Microsoft læste ikke behovene hos mobilbrugerne tidligt nok. Nu har Nokia og Microsoft så fundet hinanden.

På samme måde har virkeligheden i kanalen været meget længe. Forhandlere og distributører har hele tiden måtte redefinere sig for at finde nye måder at overleve på. Nye måder at tjene penge på. Sådan vil det også være i fremtiden. Det er alliancen mellem Nokia og Microsoft bare endnu et bevis på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere