Snyde-program knækker internet-firma

Det danske internet-firma Payout.dk drejer nøglen om, da pengekassen er blevet tømt af internet-svindlere. Svindlerne har ved hjælp af et program omgået Payout.dk's system og har på papiret, ligesom en række ærlige kunder, penge til gode i selskabet.

Tremandsfirmaet Payout.dk er gået konkurs oven på en turbulent periode, hvor såvel ærlige kunder som svindlere forgæves har forsøgt at få penge udbetalt af firmaet.

Firmaet er løbet tør for penge, fordi internet-svindlere har brugt det lille program CACA til at omgå Payout.dk's udbetalingssystem.

Payout.dk udbetalte penge til annoncører, der havde tilmeldt deres internet-side til virksomhedens pay-per-exit-tjeneste.

Annoncørerne fik penge udbetalt på baggrund af, hvor mange der havde klikket sig ind på de reklamer, som Payout.dk leverede til kundernes hjemmesider.

I starten var det en god forretning for den lille internetvirksomhed.

- I cirka tre måneder var Payout.dk en succes. Men så havde en række af vores annoncører ikke de samme trafiktal, som dem vi registrerede, oplyser direktøren i Payout.dk til Computerworld Online.

Advokat inddrages i sagen

Det viste sig, at nogle af annoncørerne på Payout.dk benyttede sig af det lille program CACA, der kunne omgå Payout.dk's system.

- Programmet bruger proxy-lister for at generere unikke internetadresser og kan overvinde alle de programmer på det danske marked, der betaler per popup eller klik til deres side, melder Payout.dk.

Payout-direktøren oplyser, at firmaet forsøgte at modstå programmet uden held.

Det har fået det lille firma til at kaste håndklædet i ringen og lukke virksomheden.

Payout.dk taler i øjeblikket med en advokat om eventuelle sagsanlæg mod de personer, der har benyttet CACA-programmet på Payout.dk's udbetalingssystem.

- Vi skylder stadig en række ærlige annoncører penge, så det er vi også ved at finde en løsning på, melder Payout.dk.

Direktøren i Payout.dk ønsker ikke at stå frem og besvarer kun henvendelser via beskedtjenesten ICQ. Computerworld Online kender dog identiteten af direktøren.




IT-JOB

HusCompagniet A/S

Application Manager

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

A/S Bryggeriet Vestfyen

IT-Architect /Administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere