Ugens it-profil: Bo Kruse

Bo Kruse tiltrådte i maj som direktør for det reetablerede Netkoncept.

Bo kruse er 44 år og gift med Nina. Han bor i Charlottenlund
og har børnene Christina på 6 år og Andreas på 11 år og Frederik på 13 år.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Mest stolt er jeg af, at jeg har haft en ledelses karriere på internationalt niveau i en af de vel mest markante virksomheder i verden, Microsoft. Microsoft er en virksomhed der har gjort det fantastisk flot og beskæftiger utrolig mange særdeles kompetente og fantastiske ledere og medarbejdere. Lidt stolt er jeg derfor, at jeg i denne konkurrence har haft succes i mine lederopgaver og skabt resultater der har medført en konstant fremgang i ansvar og position.

Hvad er du mindst stolt af?

At jeg har rejst så meget, og dermed måttet undvære noget af mulighederne i at deltage i aktiviteterne omkring mine børns hverdag.

Kan du fremhæve en enkelt person, der har betydet meget for dig?

Min hustru Nina har betydet meget for mig og har bakket mig op i forhold til at bo i udlandet og sikre familien med mine op til 150 rejsedage om året. Professionelt er der mange mennesker der har betydet meget for mig, da jeg har været heldig at arbejde sammen med fantastisk mange dygtige og gode mennesker. En enkelt der stikker ud, er Michel Lacombe, der var Microsoft Præsident for EMEA og den der for alvor gav mig skub i min karriere ved at give mig det fulde Microsoft ansvar for et antal lande og gennem flere år var både min mentor og støtte og hjalp mig til succes. Han døde desværre alt for tidligt for nogle år siden. Men jeg tænker ofte på at uden hans tillid og støtte, var jeg måske ikke nået så langt indenfor Microsoft som jeg gjorde.

Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre hele din karriere - hvor ville du så være i dag?

Jeg ved ikke om det ville være i IT branchen. Jeg startede der for 23 år siden og har aldrig forladt den. Men det var lidt tilfældigt at det blev IT. Jeg har altid interesseret mig meget for ejendomme, så jeg har nogle gange tænkt over at det ville have været sjovt at være ejendomsmægler.

Hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit - hvilket job ville du så have?

Professionelt bestyrelsesmedlem.

Hvorfor?

Jeg synes det er fantastisk spændende at beskæftige mig med og lære af forskellige virksomheder og forsøge at gøre mine erfaringer til gavn i et andet miljø. Desværre giver det i Danmark sjældent mere end en symbolsk betaling, så det vil være vanskeligt at leve af det.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Jeg tror det er den evige fokus på volumen for at sikre et tilstrækkeligt dækningsbidrag. Branchen har meget små marginer, og det er en meget vanskelig opgave at yde den rigtige kompetence og kundeservice hvis man ikke bliver betalt for det. De mest succesfulde vil være de virksomheder der forstår at hjælpe kunderne til at nedbringe deres totale omkostninger snarere end en ensidig fokus på anskaffelsespris. Jeg tror vi over de næste par år vil opleve at kunderne i endnu højere grad vil ønske at benytte sig af selvservice. Lidt ligesom at vi ikke bruger meget tid som privatpersoner på at gå i banken mere eller at betale regninger på posthuset.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg har ikke så let ved at blive stresset. Jeg forsøger at skaffe pusterum og så vidt muligt undgå arbejde i weekenden.

Hvordan kobler du af?

Ved at rejse sammen med min familie. Vi rejser rigtig meget til udlandet - både svipture og i ferier. Jeg har også fundet ud af, at Golf er herlig afkoblende. Du slapper af på en herlig fokuseret måde, der for en stund giver afstand til arbejdet.

CV
1983 - 1986 Ericsson Information Systems, Salgskonsulent
1986 - 1988 Data General, Chefkonsulent
1988 - 1991 Oracle A/S, Chefkonsulent
1991 - 2006 Microsoft
1991 Markedschef, Microsoft Danmark
1996 Sales Development Manager, Microsoft Eastern Europe
1998 Business Development Director, Microsoft Baltic & Bulgaria
1999 Regional Director Microsoft Baltic Region & General Manager (adm. direktør) Microsoft Latvia
2001 Regional General Manager, MSN Northern Europe
2006 - Adm. direktør, Netkoncept A/S




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere