IT-praktikant ved et tilfælde

Tag chancen, hvis du vil lære om erhvervsjournalistik og IT-branchen, fortæller journalistpraktikant Jussi Hermansen.

Man har vel lov at blive overrasket. Jeg var en af dem, der på panikdagen ikke fik bonus ud af de fem ansøgninger, jeg havde skrevet. To samtaler blev det til, men ingen praktikplads. Hvad gør man så? Man tjekker på listen over ubesatte stillinger og sparker døren ind hos dem, der skal ansætte. Det første sted, jeg gatecrashede, var på Computerworld Online.

Jeg fik stillingen, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Online er en relativt lille redaktion (Seks fastansatte + en praktikant), hvilket gør, at der er en god stemning og altid er kvalificeret hjælp at finde. Jeg får dagligt god coaching og efterkritik på mine historier.

Stemningen på redaktionen og omgangstonen er uformel, venlig og god. Kritikken er som regel velfunderet og formuleret på en måde, som er til at spise uden at få den galt i halsen. Min uddannelse er blevet taget seriøst, jeg har i hvert fald ikke følt mig som skrivekvæg og billig arbejdskraft.

IT- journalistik, det lød lidt snævert, men det har faktisk vist sig, at det er muligt at lave en IT-vinkel på næsten hvad som helst. Det har betydet, at min praktiktid har budt på mange forskellige historier.

En anden stor fordel ved Computerworld Online er, at man har en tættere kontakt med læserne i gennem det interaktive debatforum. Det betyder, at kritikken er lynhurtig og til tider nådesløs, hvis man har lavet en fejl.

Man skal ikke være nørd med firkantede øjne bag hornbriller og fedtet hår for at arbejde på Computerworld Online, men det er vigtigt, at man interesserer sig for erhverv og IT.

Jeg har skrevet historier om IT-sikkerhed, jura, økonomi og erhverv, uddannelse, markedsføring, lavet interview med IT-branchens pinger, skrevet anmeldelser af ny teknologi og meget meget mere. Hovedvægten er på nyheder, men der er også plads til reportage og baggrund.

Overvejer du en praktikplads med vægt på erhvervsjournalistik og IT, kan jeg kun opfordre til at søge praktikplads Computerworld Online.

Praktikpladsen på Computerworld Online er 12 måneder, hvoraf de tre tilbringes på den trykte udgave, avisen Computerworld. Den periode begynder for mit vedkommende til marts måned.

Hvis du er DJH´er , og dermed skal finde plads i 18 måneder, vil jeg alligevel anbefale stillingen. Jeg skal med i panikrunden i foråret og finde en plads til de sidste seks måneder.

Jeg ser det ubetinget som en fordel, at jeg i min praktidtid får mulighed for at stifte bekendtskab med flere forskellige medier. Alt andet lige må det give en bredere uddannelse.

Så fat pennen ? og skriv en ansøgning.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere