HP degraderer 17 forhandlere

17 danske forhandlere på HPs Preferred Partner-liste klarede ikke til kravene om omsætning og vækst. Nu er de fjernet fra listen.

HP har med sit nye finansår, der starter i dag, reduceret antallet af de højest certificerede forhandlere. Listen over HP Preferred Partners (PP) rummede frem til i går 75 forhandlere. I dag tæller den 58.

To navne, der er er væk på listen, er Ementor og Atea, der begge er fusioneret med Topnordic. De øvrige blev taget af listen fordi de ikke klarede at leve op til omsætningskravene, oplyser HPs partnerdirektør Klaus Gregersen.

Forhandlerne har ikke fået en egentlig fyre-seddel, men er blevet degraderet til status som registreret partner. Den registrerede partner-certificering er den laveste i HPs partnerprogram. Den har de færreste fordele og er i princippet åben for alle og enhver.

Ifølge Klaus Gregersen er der dog ikke tale om, at HP generelt er i gang med at beskære det øverste lag af sin danske kanal. Målet er at komme tilbage på det tidligere niveau, hvilket blandt andet skal ske ved at rekruttere lovende prospekter i poolen af registrerede partnere.

De uheldige, der nu har mistet deres »preferred« status, må vinke farvel til fordelagtige rabatordninger, markedsføringsstøtte og accountmanagement hos HP. Ifølge Klaus Gregersen er det dog ikke givet, at alle de 17 degraderede forhandlerne nu får dårligere rabatter. Især de, der i stedet melder sig under lokalpartner-programmet, kan måske opretholde rabat-niveauet.

HP kalkulerer heller ikke med, at selskabets egen omsætning sendes nedad som følge af reduktionen i antallet af udvalgte partnere.

»Vi regner med, at de tilbageværende preferred partnere vil udligne en eventuel nedgang,« siger Klaus Gregersen.

Preferred Partner-certificeringen kræver en minimumomsætning af HP-produkter på tre millioner kroner om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere