PRC Data tilbage med overskud

PRC Data kom ud af 2005 med et lille overskud, men allerede nu proklamere den administrerende direktør, at 2006 vil blive endnu bedre.

Onlineforhandleren PRC Data fik et overskud på 30.623 kroner i 2005, en betydelig forbedring i forhold til 2004, hvor forhandleren leveret et underskud på 1.3 millioner kroner.

Set i relation til 2005 er administrerende direktør Torben Hjort ganske tilfreds med årets overskud, men han regner med, at det bliver endnu bedre i 2006.

Den primære ændring hos PRC Data er en skarpere forretningsprofil. Den administrerende direktør Torben Hjort har i løbet af 2005 vinket farvel til 10 medarbejdere svarende til 30 procent af den samlede stab.

»Vi har reduceret lønomkostningerne væsentligt, og så får vi stoppet mere igennem med de medarbejdere, vi har. Så reelt set, er det bare dødvægten, vi har fjernet,« Siger Torben hjort.

Han erkender, at PRC Data står svagere end de nærmeste konkurenter såsom Midt Data og SHG. Løsningen skal dog ikke findes gennem opkøb.

»Det er spild af tid at lave opkøb. Man får intet nyt med, så kan det lige så godt betale sig at starte op fra nul,« siger han, men understreger samtidig, at PRC Data hverken skal på opkøb eller starte nyt.

»Vi kommer til at øge omsætningen med 20 procent i år, det kan vi allerede se ud af Q1, og jeg er sikker på, at vi også fremover kommer til at give overskud,« siger Torben Hjort.

PRC Data, som også bruger navnet PRO Components er en del Deruda gruppen, der er ejet af den viborgensiske ejendomsmatador Finn Bach.

I 2005 fik virksomheden tilført 1.5 millioner kroner fra moderselskabet. Oprindeligt i form af et lån, men sidenhen blev pengene konvergeret om til ejenkapital i virksomheden.

Kapitalindsprøjtningen dækkede det underskud virksomheden fik i 2005.

Ifølge direktøren er PRC Data dog så stærk nu, at virksomheden fremover kan klare sig uden hjælp fra moderselskabets pengetank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere