SDC dumper WM-data og vælger IBM

SDC dropper et joint venture med WM-data, som ellers har drevet 80 banker og sparekassers edb-systemer. I stedet har SDC indgået en alliance med IBM, som overtager alle 180 medarbejdere i IT-driften. Det sparer SDC for et tocifret millionbeløb.

WM-data og Sparekassernes Data Center, SDC, bliver skilt igen efter to et halvt års forlovelse.

I stedet er WM-data gået i seng med konkurrenten, DMdata, der ejes af Danske Bank og Mærsk Data.

Til gengæld springer SDC i armene på IBM, som overtager driften af edb-systemerne for de 80 banker og sparekasser, der ejer SDC.

Med følger 180 medarbejdere, som får IBM som ny arbejdsgiver.

Den alliance sparer ifølge Jørgen Giversen, der er administrerende direktør for SDC Udvikling, et tocifret millionbeløb årligt.

Ærgerlig over brud

Jørgen Giversen er ærgerlig over, at han og WM-data må smide forlovelses­ringen i skraldespanden.

Han ser det som en konsekvens af, at det fælles selskab, WM-data SDC, aldrig fik den størrelse, som er nødvendig for at drive bankernes edb-systemer rationelt.

- Svenskerne har ikke flyttet opgaver til WM-data SDC. Det var ellers en forudsætning, dengang aftalen blev indgået, siger Jørgen Giversen.

- Det er klart, at når vi går ind i noget, som var rigtigt, så er det ærgerligt, at det ikke bliver til, hvad vi havde forestillet os, tilføjer han.

Sikrer stordriftsfordele

Jørgen Giversen mener dog ikke, at SDC og dermed de 80 pengeinstitutter har tabt penge på alliancen med WM-data.

I april 2000 solgte SDC halvdelen af aktierne i driftsselskabet til WM-data. Det skete til det finansielle begreb indre værdi. Det samme er tilfældet nu, da SDC køber WM-datas aktier tilbage.

Jørgen Giversens væsentligste argument for at gå i alliance med IBM er at få de nødvendige stordriftsfordele.

- Man plejer at sige, at man skal op over 10.000 MIPS (millioner instruktioner per sekund) for at være rentabel. Vi har i dag 4.000 MIPS, mens DMdata er over 30.000 MIPS, påpeger han.

Ifølge SDC-direktøren var DMdata på vej mod et monopol - blandt andet i kraft af aftalen med WM-data. Ved at outsource til IBM sikrer han nu, at IBM kan bevare konkurrencen på markedet.

- Det betyder ikke noget, at vi ikke selv driver et selskab, der sikrer konkurrencen. Derimod er kvaliteten afgørende for os. Og den sikrer vi ved, at det er vores egne medarbejdere, som kommer over til IBM, siger Jørgen Giversen.

Driften af bankernes og de 20 eksterne kunders IT-systemer skal også fortsat foregå fra lokalerne i Ballerup, hvor SDC har hjemme i dag.

Midt i en sparetid

SDC er midt i en sparetid efter at BG Bank, som stod for halvdelen af selskabets opgaver, blev opkøbt af Danske Bank.

I april 2000, da SDC blev opsplittet i et drifts- og et udviklingsselskab, var der 360 medarbejdere i hvert af selskaberne. I dag er der 180 tilbage i driftsselskabet, som IBM overtager.

Udviklingsselskabet har stadig 330 ansatte, men det skal ifølge Jørgen Giversen ned på 210 ved udgangen af næste år.

SDC og IBM har ikke sat værdi på deres aftale. Foreløbig er der tale om en hensigtserklæring, der ifølge en fælles pressemeddelelse fungerer som forhandlingsgrundlag for den endelige kontrakt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere