Teleselskaber tjener tykt på danskere

I gennemsnit havde de danske teleselskaber en omsætning på 2700 kroner per abonnement. Det er blandt toppen i EU, viser undersøgelse.

Det re værre at bo på Malta end i Danmark. I hvertfald, hvis man ser på mobilpriser. Øboerne i Middelhavet betaler i gennemsnit 1,80 kroner for at tale i mobiltelefonen i et minut.

Så er det mere overkommeligt at betale de 75 øre, som et dansk minut i gennemsnit koster.

Det er en ny EU-opgørelse, der fortæller om de forskellige priser. Prisen for mobilminutterne er baseret på tal fra 2008. Ud af de 27 EU-lande er Danmark det 10. billigste land at tale i mobil i. Med 70 øre ligger vi et stykke under gennemsnittet, der er på knap en krone i minuttet.

Når det kommer til mobilpriserne, så må man drømme sig til det baltiske Letland for at få de billigste priser. Letterne betaler ifølge opgørelsen i snit 30 øre i minuttet for at tale i mobil. Samtidig har de lettiske teleslskaber den mindste omsætning per abonnement.

Den relativt billige taletid i Danmark forhindrer ikke de danske teleselskaber i at tjene tykt på kunderne. De havde i 2008 en omsætning på 2700 kroner per abonnement. Det er blandt toppen i EU.

Se teleselskabernes omsætning (klik på billede for stort):

Næsten alle landenes forbrugere fik billigere taletid fra 2007 til 2008. I Danmark dalede prisen per minut med 15 øre.

Rasler ned
På et område er priserne raslet ned i hele Europa: Når man ringer fra fastnet til en mobiltelefon. For fem år siden kostede det i gennemsnit 95 øre i minuttet. Nu er prisen næsten halveret. De seneste tal fra oktober sidste år viser, at det nu i Europa i snit koster 50 øre.

EU-Kommissionen i Bruxelles bruger tallene til at slå et slag for kampen for at skabe et fælles telemarked i Europa. De mener, at det bliver dyrere for forbrugerne, hvis Europa er inddelt i en masse forskellige nationale markeder. Hvis der var et stort, fælles marked i Europa, ville det give billigere produkter, er filosofien. EU kritiserer også, at nationale myndigheder ofte forsinker EU-reglernes håndhævelse.

Telestatistikken viser desuden, hvor hurtig internetadgang europæerne har (klik på billede for stort):

 

Landerapporter er også en del af telestatistikken. Danmark får blandt andet ros for at have den største bredbåndspenetration og for at have et "boomende" marked for mobilt bredbånd. Læs EU's skudsmål af Danmark her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere