Comwir truet af giganter

Fremkomsten af nye, store konkurrenter med million-store marketingbudgetter kan presse Comwir til at øge satsningen, erkender direktør Jakob Thye. Han må konstatere, at Comwir ikke når omsætningsmålet for sit første leveår.

Ambitionerne var i top, da Comwir gik luften for 11 måneder i siden. Budgettet dikterede en omsætning på 3,2 millarder kroner efter bare tre år og 700 millioner kroner i første regnskabsår. Det slutter den 31. april men allerede nu kan direktør Jakob Thye konstatere, at førsteårs-målet bliver umuligt at nå.

»Vi kommer ikke op på de 700 millioner. Men vi vil helt sikkert runde den halve millard,« siger han til CRN.

Baggrunden er blandt andet, at Comwir har fået øget konkurrence i form af el-selskabernes nyeste satsning, elektronik- og hvidevare-butikken Wupti.com. Desuden står de to nordiske giganter Dustin og Komplett klar til at gå i land på det danske marked. Alle tre har gigantiske pengekasser og alle formodes at ville investere anseelige to- eller endda tre-cifrede millionbeløb i markedsføring.

Comwir har forretningsmanden Don Ø med i ejekredskredsen, men selvom Jakob Thye godt kan forestille sig en refinansiering af selskabet i lys af den nye konkurrece, tror han ikke, at Comwir nødvendigvis vil forsøge at matche de nye konkurrenters forventeligt enorme reklamebudgetter.

»Det bliver en meget dyr konkurrence hvis de udelandske spillere også kommer med millioner til markedsføringen. Spørgsmålet er, om vi vil bruge så mange penge på at følge med. At smide 50 eller 100 millioner kroner efter markedsføring ville nok ikke give ræson rent indtjeningsmæssigt,« siger han.

Vil de nye spillere ikke presse jer til at øge markedsføringen?

»Det vil da højest sandsynlig betyde, at vi skruer op, men ikke nu. Vi vil først se, hvad der sker i forhold til udenlandske spillere - om de overhovedet dukker op, sådan som de har bebudet,« sieger Jakob Thye.

Først efter årskiftet regner han med at tage stilling til, hvordan Comwir skal reagere på situationen.

Hos norske Komplett siger ejer og koncernchef Erik Sandtrø, at han endnu ikke er klar til at melde ud, hvornår selskabet går ind på det danske marked, ud over at det nok bliver »snart«. Sandtrø har noteret sig, at Wupti er kommet på banen med en stor pengekasse bag sig, men det får angiveligt ikke Komplete til at ændre på sine planer.

»Vi lægger de planer, vi lægger, og vi tilpasser dem ikke efter vore konkurrerenter. Jeg vil hellere have, at de tilpasser sig os,« lyder det fra den norske it-mogul.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere