Forhandler-samarbejde skal samle Notes og SAP

Integration mellem back-office og front-office er målet for et nyt, ambitiøst samarbejde mellem SAP-huset Intelligroup og Notes-huset Convergens.

Formelt er det blot et strategisk samarbejde, der er indgået mellem de to konsulentvirksomheder, Convergens og Intelligroup. Men faktisk er der tale om meget mere end bare en one-night-stand.

Notes-huset Convergens i Rødovre og SAP-huset Intelligroup i Odense vil nemlig gå så langt som at dele deres dyrebareste aktiv: kunderne.

Baggrunden for det bemærkelsesværdige parforhold er da også, at de fælles kunder tænkes at have samme interesser. Helt op mod 40 procent af de danske top-500 virksomheder anvender i dag SAP som back-office og Notes som front-end, fortæller Intelligroups direktør, Søren Heilskov.

»Vi oplever i stigende grad, at vores kunder ønsker én samlet portalløsning, der giver nem adgang til alle de bagvedliggende it-systemer. Og eftersom mange af vores SAP kunder også bruger Lotus, så er denne samarbejdsaftale med Convergens et helt naturligt skridt,« siger han.

Convergens-direktør Bo Svensson tilføjer:
»Fremtidens it-arbejdsplads er procesorienteret, dvs. at den er sat sammen af en række forskellige it-applikationer i ét sammenhængende system, der dækker alle arbejdsopgaver. To af de helt centrale 'tandhjul' i den procesorienterede arbejdsplads vil være ERP-systemet - altså her SAP - og informations- og dokumenthåndtering, altså Lotus Notes.«,

At det lige blev Svensson og Heilskov, der på vegne af SAP og IBM/Lotus fandt sammen på tværs af både brancheskel og firmakløfter skyldes ifølge parret gode personlige relationer, som allerede var opbygget i andre sammenhænge.
Parterne lægger heller ikke skjul på, at det godt kunne tænkes, at de kommer til at dele seng og bord på et mere permanent basis.

»Vi har ikke sat ejerskab på agendaen endnu, men man kunne da godt forestille sig, at kunderne ville foretrække, at der var tale om én juridisk identitet og at et fælles ejerskab derfor kom på tale,« siger Bo Svensson.

Intelligroup A/S i Odense kom ud af sit seneste regnskab med et underskud på 5,6 millioner kroner samt en negativ egenkapital på næsten 15 millioner kroner. Selskabets økonomiske forhold har dog intet med det nye partnerskab at gøre, forsikrer Søren Heilskov:

»Underskuddet skyldes technicalities i forbindelse med afstemningen mellem datterselskab og moderselskab,« forklarer han. Intelligroups moderselskab er en amerikansk børsnoteret, international konsulentvirksomhed med mere end 2500 medarbejdere, der udvikler og implementerer SAP-systemer verden over.

Convergens er derimod et rent dansk softwarehus, der udelukkende tjener sit udkomme indenfor den danske Lotus Notes-verden. I det seneste regnskabsår blev det til et overskud på 1,6 millioner kroner ud af en omsætning på 18,5 millioner kroner.

De to samarbejdspartnere har til sammen 45 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere