Mandagens aviser om IT

Datatilsyn overvejer at stoppe adressesalg. Telmore-stifter bag telefonaflæsning af elmålere. Sonofon: Der mangler helhedssyn på bredbåndsmarkedet. For mange telelicenser ødelægger markedet. Mobilkunder kræver billige telefoner.

Datatilsyn overvejer at stoppe adressesalg

Datatilsynet er på vej med en afgørelse, som kan sætte en stopper for det salg af adresser, som DM Huset, et datterselskab af TDC Forlag, udfører. DM Huset kategoriserer danskerne ud fra deres adresser som eksempelvis citysingle, parcellist eller karrierestarter. På den måde kan TDC-selskabet vælge de danskere, som der er størst chance for, at en reklamekampagne giver succes hos. Det kan vælges ud fra en analyse af en given virksomheds egne kunder. Datatilsynet afgør senere i denne måned, om bearbejdningen af kundernes adresser er i strid med persondatalovens markedsføringsregler. (Politiken)

Telmore-stifter bag telefonaflæsning af elmålere.

Frank Rasmussen, stifter af mobilselskabet Telmore, er på banen med en ny forretningsidé. Han vil sælge nye og billige mobiltelefoner, som kan kobles til elmålere. Telefonerne skal sende SMS'er med besked om forbruget til elselskaberne, som dermed sparer udgiften til kontrollører, som fysisk tager ud til kunderne og aflæser målerne. Ifølge Frank Rasmussen kan der blive tale om en overskudsgivende forretning i løbet af få år. (Jyllands-Posten)

Sonofon: Der mangler helhedssyn på bredbåndsmarkedet
Sonofon mener, at regeringen og myndighederne mangler et helhedssyn, når de bedømmer udviklingen på bredbåndsmarkedet, hvor TDC har en markedsandel på 80 procent på den dominerende ADSL-teknologi. "Med rådgivning burde det være muligt at skabe et helhedssyn på konkurrencesituationen," skriver koncerndirektør Allan Koch, der også er formand for brancheforeningen Telekommunikationsindustrien, til videnskabsminister Helge Sander (V). Sonofon sælger ikke selv ADSL, men derimod de trådløse bredbåndsforbindelser, FWA, som selskabet dog ikke har haft held til at udbrede til private. Allan Koch raser over de årlige afgifter, som er pålagt FWA-frekvenser. Han mener, at den medvirker til at skævvride konkurrencevilkårene. (Jyllands-Posten)

For mange telelicenser ødelægger markedet

De danske telemyndigheder har uddelt alt for mange licenser til mobilnet. "Hver gang Telestyrelsen har uddelt nye mobillicenser, har man valgt at uddele i overkanten af, hvad markedet kan bære," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri. "Telestyrelsen har et urealistisk billede af telemarkedet og lader selskaberne konkurrere hinanden ihjel," siger teleanalytiker John Strand, Strand Consult. Jørgen Abild Andersen, direktør for IT- og Telestyrelsen, afviser kritikken. "Antallet af tilladelser bestemmes først og fremmes ud fra, hvad der giver mening teknisk-frekvensmæssigt," siger han. (Erhvervsbladet)

Mobilkunder kræver billige telefoner

De danske mobilkunder vil ikke give mange penge for deres telefoner, selv om de indeholder avancerede funktioner. Kun 16 procent er villige til at betale over 1500 kroner for en mobiltelefon, viser en undersøgelse, som Greens Analyseinstitut har udført. Kun tre procent vil betale mere end 3000 kroner. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere