110 Atea-folk fortsætter i Topnordic

Kun de tre direktører samt en halv snes medarbejdere, der allerede har sagt op, skal skifte job efter Ateas indlemmelse i Topnordic-koncernen.

Selvom Topnordic-koncernens bagmand Ib Kunøe har bebudet, at der skal spares 100 millioner kroner i personaleomkostninger i forbindelse med koncernens køb af konkurrenten Atea, er der foreløbigt kun sat navn på tre mand, som må forlade det danske Atea-selskab.

De tre er fungerende adm. dir Johan Hellstrøm, salgsdirektør Peter Møller og økonomidirektør Mogens Kjøller. De to sidstnævnte er allerede fratrådt mens Johan Hellstrøm bliver på posten frem til årsskiftet, hvorefter han efter planen skal indgå i den svenske Topnordic-koncern.

Peter Møller fortæller, at han valgte at kigge sig om efter noget andet, men at han i øvrigt skilles fra de nye ejere af virksomheden i god ro og orden.

At de øvrige Atea-medarbejdere alle kan fortsætte i Topnordic skyldes ifølge Topnordic-direktør Martin Trolle, at der allerede har været et vist frafald.

»Fra vi meldte ud om opkøbet til det rent faktisk blev gennemført gik der et stykke tid, hvor der stort set ikke var kontakt mellem de to organisationer. Det skyldes, at vi ikke ønskede at komme på tværs af konkurrencestyrelsens undersøgelse. Men i den periode var der en halv snes medarbejdere, som valgte at forlade Atea. Heldigvis viste det sig, at det antal, der forlod firmaet frivilligt, stort set var lig med mængden af dem, der vil blive overflødige ved fusionen. Derfor fortsætter vi med uændret headcount,« fortæller Martin Trolle.

Planen er nu, at Atea-medarbejderne i Ballerup lidt efter lidt flytter deres kontorer et stenkast bort til Ementor-bygningen, som nu endelig er ved at blive fyldt op.

»Det er jo ingen hemmelighed, at Ementor var belastet af mange tomme kvadratmeter i Ballerup-bygningen. Men nu hvor Topnordics og Ateas gamle hovedsæder er ved at blive tømt for folk, der flytter ind i Ementor-huset, er pladsen fyldt op. Vi sidder allerede ganske tæt,« siger Martin Trolle.

Atea Danmark havde for et år siden omkring 160 medarbejdere. Men da en række direktører i flere omgange forlod firmaet for at starte egne, konkurrerende virksomheder, faldt Atea-staben løbende i størrelse. Flest afgav man til Comwir, der i et enkelt hug hapsede 25 Atea-medarbejdere.

I sidste måned flyttede otte mand fra Atea til konkurrenten Netkoncept. Desuden har omtrent en håndfuld medarbejdere, der nyligt havde sagt deres stilling op i Topnordic for at komme til Atea, skyndt sig at forlade denne virksomhed for ikke at blive indhentet af deres gamle arbejdsgiver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere


Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere