DotDK: Nu skal brugerne involveres

De nye domæne-jonglører i Danmark, dotDK, glæder sig til at stable en organisation på benene. Den nye spiller vil kæmpe for, at alle brugere får medbestemmelse om fremtiden for .dk-domænet.

IT- og Telestyrelsen har vurderet, at dotDK har præsenteret det mest interessante oplæg til at håndtere det danske top-level domæne i fremtiden.

Så nu skal den nystartede dotDK hurtigst muligt finde rodfæste i det danske internetsamfund og etablere en egentlig forening.

Det skal ske inden for en frist på 60 dage, hvilket ikke bliver et problem, siger Mads Thimmer, der er direktør hos Innovation Lab og en af de fire tovholdere i det såkaldte dotDK Society.

Han peger på, at de fire initiativtager allerede er aktive i mange eksisterende danske netværk, hvilket vil hjælpe med at få den nye forening på fode. Desuden ser han frem til at samarbejde med den nystiftede forening DK Registrars.

Mads Thimmer har sin helt egen grunde til, at han er gået aktivt ind i domænehåndteringen.

»Jeg var til en konference i San Diego, hvor jeg virkelig fik øjne op for, at udviklingen i højere grad skal drives af den brugerinvolvering, der kommer nedefra i øjeblikket. En højtstående officer fra Darpa (Det militære forsknings agentur i USA, der blandt andet har lagt stenene til vor tids internet, red.) stillede sig op på talerstolen og gav en uforbeholden undskyldning. Han sagde undskyld for, at de havde sovet i timen og overset brugerrevolutionen. "Nu vil vi gerne invitere jeg med indenfor". Man finder nok ikke en mere topstyret organisation end Darpa, så der fik jeg øjnene op for, at der er noget om snakken,« siger Mads Thimmer, der også arbejder meget med brugerindragelse i sit job hos Innovation Lab.

De samme tanker om brugerinddragelse skal overføres til dotDK.

»Jeg glæder mig til at starte foreningen op. Jeg håber på, at vi kan skabe en forening med en bredkontaktflade. Vi skal have sat gang i en masse initiativer, som går begge veje, så vi kan engagere så mange som mulige«.

The dotDk Society vil gerne have en større bestyrelse med medlemmer fra branchen men vil også gøre det lettere for gængse brugere at blive hørt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere