Dansk opfindsomhed blomstrer

Teknologisk Institut fik sidste år 2.000 henvendelser fra danske opfindere.

Patent- og Varemærkestyrelsen har beregnet at antallet af danske patentansøgninger er fordoblet i de seneste ti år. Tendensen bekræftes hos Teknologisk Institut, som tilbyder rådgivning til private opfindere.

Sidste år fik centret for Opfindelser & Kreativitet hos Teknologisk Institut over 2.000 henvendelser fra opfindere, viser den seneste årsrapport.

»I vores Public Service-ordning har vi flere forskellige tilbud til opfinderne. Den mest benyttede er den telefoniske opfinderrådgivning, hvor vores konsulenter bliver informeret om den nye produktidé. Oftest kan vi allerede under den indledende samtale enten pege på svagheder i idéen - fx at produktet faktisk allerede eksisterer - eller gelejde opfinderen videre i systemet,« fortæller centerchef Peter Cordsen.

I 2002 blev der gennemført 802 screeninger og rådgivninger, som mundede ud i, at 62 opfindelser blev fundet egnede til yderligere vurdering og bearbejdning.

Den nye årsrapport viser, at Ole Opfinder stadigt oftere er af hunkøn.

»20% af de henvendelser, vi fik gennem Public Service-ordningen sidste år, var fra kvinder. Og dét tal stiger langsomt men støt: I 2000 var det tilsvarende tal 17%, mens kvinderne udgjorde 18% af henvendelserne til os i 2001,« fortæller Peter Cordsen.

Teknologisk Institut har opgjort at man har fået flest henvendelser fra Roskilde (11 pct. af henvendelserne) og færrest fra Bornholm og Sønderjylland (hhv. 2 og 3 pct.).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere