Politiet anklages for internet-censur

Politiet har fået et omstridt dokument fjernet fra Enhedslistens hjemmeside. Partiet mener at der er tale om censur.

Efter en henvendelse fra Københavns Politi har flere danske internet-udbydere nu fjernet en omstridt appel fra foreningen Oprør fra nettet. Politiet har blandt andet fået lukket en hjemmeside, hvor Enhedslistens folketings-medlemmer bragte appellen fra den terrorsigtede bevægelse. Enhedslisten har tidligere afvist en henstilling fra politiet om at fjerne dokumentet.

»Vi kan ikke acceptere, at man bringer opfordringer til ulovligheder offentlige steder«, siger politiadvokat Michael Jørgensen, Københavns Politi, til Politiken.

Men Enhedslistens retsordfører Line Barfod mener at der er tale om censur. Det samme gør redaktøren på dagbladet Arbejderen, Birthe Sørensen, der også har offentliggjort appellen på sin hjemmeside.

»I Grundloven står det meget tydeligt, at der ikke igen kan indføres censur i Danmark. Derfor er det en meget alvorlig sag, når politiet nu begynder at blande sig i, hvad der står i den skrevne presse og på pressens hjemmesider. Vi opfatter det klart og entydigt som et skridt mod indførelse af metoder, man normalt kender fra en politistat,« siger Birthe Sørensen.

Hun understreger at sagen ikke drejer sig om hvorvidt man er enig med Oprørs appel eller ej. Det er en sag der løber ved domstolene og hvor procesbevillingsnævnet i øjeblikket overvejer, om man vil give tilladelse til at sagen afprøves ved Højesteret.

Selvom appellen nu er fjernet fra Enhedslistens og Arbejderens hjemmeside kan den stadig læses hos flere danske og udenlandske websites.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere