Artikel top billede

Macbook-batterier kan hackes

Et sikkerhedshul kan udnyttes til at manipulere batteriet i Macbook-computere.

Batterier i Macbooks er kun beskyttet med et standard-kodeord – og dermed er der risiko for, at batteriet kan blive hacket. Det fortæller sikkerhedseksperten Charlie Miller til Forbes. Han har undersøgt sikkerheden i den mikrocontroller, som er indbygget i lithium-ion-batterier i Macbook-computere. Denne controller sørger blandt andet for at regulere batteriets temperatur og styrer også opladningen af batteriet.

Charlie Miller vil præsentere sine fund på Black Hat konferencen i den kommende måned. Men han fortæller allerede nu til Forbes, at enhver hacker som kender standard-kodeordet og de nødvendige kommandoer til at styre batteriets mikrocontroller kan opnå fuld kontrol over batteriet.

Men der er usikkerhed omkring, hvad hackeren egentlig kan gøre ved batteriet. Forbes skriver at det er muligt at ødelægge batteriet eller installere malware som får batteriet til at overophede og eksplodere.

Så er det nok ikke underligt, at historien er blevet gengivet i mange amerikanske medier. Business Insider har ligefrem brugt en atomsky som illustration til sin artikel og skriver da også allerede i overskriften, at hackere kan få batteriet til at eksplodere.

Charlie Miller skriver dog på Twitter, at det ikke er lykkes for ham at få et batteri til at eksplodere og at han heller ikke er klar over, hvordan dette skulle kunne lade sig gøre.

Han bekræfter til gengæld, at det er nemt at ødelægge batteriet permanent – faktisk har han allerede ødelagt syv batterier.

Det skulle være meget svært at rense mikrocontrolleren i batteriet – selvom man udskifter computerens harddisk og BIOS forsvinder malwaren ikke. Så den eneste mulighed kan være at udskifte batteriet.

På Black Hat konferencen vil Miller frigive et værktøj kaldet Caulkgun, der kan bruges til at ændre batteriets standard-kodeord og dermed beskytte mod denne type angreb.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere