Teleanalytiker: Roaming afskaffer sig selv

Presset for overskuelige mobile dataløsninger betyder, at teleoperatørerne kommer til afskaffe roamingafgifter i Europa, spår teleanalytiker John Strand.

Teleoperatøren ICE.net har netop afskaffet roaming i deres skandinaviske mobildatanet. Ifølge teleanalytiker John Strand er det bare første skridt i en proces, der ender med at teleoperatørerne afskaffer roamingafgifter og kører med ens priser over hele Europa.

»Mens politikerne i EU diskuterer roamingafgifter, så kommer teleselskaberne til at afskaffe dem. Det ICE.net gør er kun første skridt. Jeg er sikker på, at vi kommer til at se, at roamingpriser er på vej til at forsvinde,« siger John Strand.

Det er især presset på mobilt bredbånd, der kommer til at sætte fart i den udvikling. I fremtiden vil stort set alle nye bærbare komme med 3G-net indbyggede. Samtidig er kravet fra kunderne, at de vil have gennemskuelige priser, hvis de for alvor skal bruge mobilt bredbånd.

»Når stort set alle nye bærbare bliver leveret med et 30 dages gratis 3G-databonnement, så gør det produktet mere interessant. Men det skærper samtidig konkurrencen,« siger John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere