Artikel top billede

(Foto: DJI PR)

Ugen i tech: Verdens enkleste kamera-drone går i luften: Mød Dji Neo / Så kom priserne på Audi A6 E-tron

Ugen i tech: Verdens enkleste kamera-drone går i luften: Mød Dji Neo / Så kom priserne på Audi A6 E-tron

Enkelhed til lav pris synes at være missionen med kinesiske Dji’s nyeste drone, kaldet ’Neo’.

Her bydes på bare 135 gram drone, omtrent det halve af selskabets ’Mavic mini’ mikrodroner, som dermed lander langt under trafikstyrelsen mindste 250 grams kategori.

Dimensionerne på dronen er yderst begrænsede, men levner alligevel plads til et 4K-kapabelt kamera med en 1/2" sensor på 12 megapixels. Stabilisering foregår her kun på en enkel akse, mens elektronikken ombord sikrer, at optagelserne ikke bliver rystede.

Propelværn og den lave vægt gør dronen ideel til at blive fløjet indendørs og både starte og lande i ens håndflade. Udendørs kan den klare vinde op til jævn vind (8,0 m/s) og flyve med op til 57 kilometer i timen. Flyvetiden er op til 18 minutter.

Styremulighederne er mange. Dji Neo kan styres via stemme eller telefonen alene (indenfor wi-fi rækkevidde).

Med RC-N3 controlleren kan rækkevidden komme op på syv kilometer, mens den operationelle højde går op til 2.000 meter over havoverfladen.

Med enkelheden in mente, er Neo født med en række AI-drevne flyve-modes, som kan følge, flyve foran eller omkring brugeren i blandt andet ’Helix’, ’Raket’ eller ’Boomerang’ indstillinger.

Dji Neo er født med 22 gigabyte lager, nok til 40 minutters video i højeste 4K 30 fps indstilling.

Dronen debuterer til priser fra 1.599 kroner for Neo alene eller til 2.749 kroner for ’Fly More’ pakken, som inkluderer NC-R3 fjernbetjeningen, tre batterier og ekstraudstyr.

Så kom priserne på Audi A6 E-tron

Audi har et nyt stærkt el-drevent kort i firmabilsklassen i form af A6 E-tron, som med det største batteri er i stand til at tilbagelægge op til 750 kilometer.

Efter lang ventetid er de danske priser omsider klar.

Billigste Audi A6 E-tron bliver den særdeles aerodynamiske Sportback-version med 286 hestekræfter og det mindre 76 kWh batteri. Her gives der i alt 620 kilometers rækkevidde for 589.990 kroner.

Skal der køres længere og hurtigere er ’Performance’ versionen ekviperet med 367 heste og et 95 kWh batteri, der kan tilbagelægge knap 750 kilometer. Denne koster 689.990 kroner, mens en kraftigere ’Quattro’ version med firhjulstræk løber op i 797.990 kroner.

Hurtigst er S6 med sine 503 hestekræfter til 1,04 millioner kroner

Avant-versioner koster 15.000 kroner yderligere og omkring 30 kilometers rækkevidde. Den fulde prisliste kan granskes her.