Artikel top billede

(Foto: PR/VMware)

Telegigant sagsøger Broadcom efter VMware-køb: ’Forsøger at tvinge os til tjenester vi ikke har brug for’

AT&T beskylder Broadcom for at bruge "mobbetaktik" til at tvinge dem til at acceptere uønskede abonnementsløsninger.

Siden Broadcom sidste år gennemførte opkøbet af VMware i en handel, der lød på svimlende 473 milliarder kroner, er det væltet ind med vrede kunder og kritik af Broadcom.

Selskabet beskyldes blandt andet for at skrue priserne op og bondefange deres kunder i mangeårige aftaler.

Nu lægger den amerikanske telegigant AT&T sag an mod Broadcom i New Yorks højesteret, hvor AT&T beskylder Broadcom for at bryde eksisterende aftaler efter opkøbet af VMware. Det skriver ComputerSweden.

AT&T hævder, at Broadcom forsøger at ændre deres eksisterende aftaler med VMware og tvinge dem til at købe dyre abonnementsbaserede tjenester og indgå aftaler om tjenestepakker til en værdi af flere hundrede millioner dollar.

”Broadcom forsøger at tvinge os til at acceptere kostbare tjenester, som vi ikke har brug for,” skriver AT&T i søgsmålet, der også beskylder Broadcom for at bruge såkaldt "mobbetaktik" til at tvinge dem til at acceptere de uønskede abonnementsløsninger.

Ifølge AT&T nægter Broadcom at forlænge deres supportaftale, medmindre telekommunikationsselskabet accepterer nye og langt dyrere vilkår.

Retssagen kommer samtidig med voksende bekymringer i teknologibranchen over Broadcoms strategi efter opkøbet af VMware.

EU har ligeledes indledt en undersøgelse af Broadcoms forretningsmetoder, hvor AT&T's sag nu tilføjer ekstra pres.

Retssagen kan få stor betydning, da den kan skabe præcedens for, hvordan fremtidige teknologiske opkøb påvirker eksisterende kontrakter og de virksomheder, der er afhængige af dem.

AT&T søger et påbud, der skal forhindre Broadcom i at opsige supporttjenesterne, da en sådan opsigelse kan føre til uoprettelig skade for AT&T’s over 100 millioner amerikanske kunder.

AT&T er verdens tredjestørste teleselskab målt på omsætning og den næststørste trådløse operatør i USA efter Verizon, men foran T-Mobile.