Artikel top billede

Endelig ser Stephen Kings vampyrfilm med Pilou Asbæk dagens lys

Film baseret på gyserforfatterens anden bog har været begravet i udsættelser, men nu får vampyrerne i Salem’s Lot mulighed for at sætte tænderne i deres naboer.

Det er næsten 50 år siden Stephen King i 1975 udgav romanen Salem’s Lot. Men allerede fire år senere blev den til en mini-serie, og det skete igen i 2004.

Siden har både forfatteren selv og mange af hans fans håbet på at se vampyrhistorien på det store lærred.

Det må de så fortsat vente på. For filmselskabet Warner Bros. har besluttet sig for, at den oprindelige biograffilm ryger direkte på streamingtjenesten Max, hvor den får premiere lige op til Halloween.

Men i det mindste bliver det muligt at se filmen, som faktisk blev produceret i 2022, men siden er blevet udskudt af flere omgange.

I Stephen Kings roman, som på dansk hedder ”De dødes by”, møder vi forfatteren Ben Mears, der vender tilbage til sin barndomsby Salem’s Lot for at skrive om et hus, der gav ham mareridt som barn.

Mareridtet er dog – modsat meget andet i bogen! – særdeles levende. For Ben Mears finder hurtigt ud af, at byen siden er blevet inficeret af tørstige vampyrer, og det er nu op til ham og en lille gruppe hjælpere at bekæmpe ondskaben.

Ben Mears spilles af Lewis Pullman, mens byens primære vampyr Kurt Barlow angiveligt bliver spillet af Alexander Ward.

Sikkert er det i hvert fald, at danske Pilou Asbæk har scoret sig en skurkerolle som vampyrens højre hånd Richard Straker, der i den oprindelige mini-serie blev spillet af James Mason.

John Benjamin Hickey spiller i øvrigt præsten Father Callahan, som Stephen King-fans måske også husker fra forfatterens mesterværk ”Det mørke tårn.”

Det forlyder, at den nye film tager sit udgangspunkt i den 70’er-stemning, som bogen af gode grunde er fyldt med.

Instruktøren Gary Dauberman har tidligere stået bag den succesfulde genindspilning af Stephen Kings ”It”, ligesom han også har været den drivende kraft bag Annabelle-gyserne.

Stephen King har i øvrigt som en af de få allerede set filmen – og han er angiveligt svært begejstret for resultatet. Vi andre må vente til oktober for at se vampyrerne i Salem’s Lot på Max.