Sådan skal du overtales til den nye digitale signatur

Nye digitale tjenester skal gøre den kommende digitale signatur populær. Men netbank bliver den absolutte løftestang.

Den 1 juli er du helt sikkert med på, hvad NemID er.

For i den kommende tid skal der gøres reklame for NemID i stor stil.

NemID er den opdaterede version af den digitale signatur, som første gang bliver tilgængelig d 1. juli, og i tiden frem til sommerferien skal en massiv kampagne gøre danskerne opmærksom på NemIDs fortrinligheder. Vi kan blandt andet se frem til tv-spots, onlinereklamer, massevis af brochurer og reklamer i cykelløbet POSTDanmark Rundt.

En reklamekampagne betalt af det offentlige, kommunerne og bankerne, der alle har en interesse i signaturens succes.

Banken er konge
Men det er næppe reklamekampagner, der sætter fut i den digitale signaturs version 2 og overbeviser danskerne om, at de ikke kan leve uden NemID. Hos Kommunernes Landsforening er man sikekr på, at den store tilstrømning vil komme eet sted fra.

”Det er helt klart bankerne, der kommer til at skabe den største efterspørgsel. De har jo 2,5 millioner kunder på deres netbanker i øjeblikket, og de kunder bliver jo automatisk flyttet over til den nye løsning,” siger Michael Hald, konsulent hos KL.

Forventningen er selvfølgelig, at de mange millioner netbankbrugere hurtigt vil vænne sig til at bruge signaturen på flere platforme, fordi der ikke er nogen forskel på at gå i netbanken eller melde flytning hos kommunerne. Login'et er det samme.

Han gætter desuden på, at den kommende elektroniske dokumentboks, der også åbner til sommer kan udvikle sig til en populær tjeneste, der skubber til efterspørgslen på den digitale signatur. Borgere vil kunne modtage breve fra det offentlige i dokumentboksen – men de vil også have mulighed for at svare skriftligt via boksen. Boksen udvikles af E-boks.

Killerapplikationer
Jette Knudsen er kommunikationschef hos DanID, der står bag den nye digitale signatur. Hun sætter også sin lid til, at dokumentboksen skaber efterspørgsel. Men hun gætter også på, at to andre nye tjenester kan drive efterspørgslen på NemID. Nemlig en elektronisk patientjournal på Sundhed.dk og Erhvervs- og Byggestyrelsens nye portal Boligejer.dk.

Men hun er godt klar over, at det først er når danskerne kan se et konkret formål med teknologien, at den bliver populær. Det viser kurven for bestillinger af den nuværende signatur.

”Killerapplikationen er Skat. Vi kan se nogle klare stigninger i statistikken i marts og i november. Altså når der er års- og forskudsopgørelser, siger Jette Knudsen.

Selv om den nye digitale tinglysning er bundet op på den digitale signatur, så har den ikke skabt ekstraordinær efterspørgsel blandt private. Tinglysningen har i stedet skabt efterspørgsel på medarbejdersignaturer, som virksomheder som for eksempel ejendomsmæglere kan anvende.

Siden 2003 er der aktiveret 1,4 millioner digitale signaturer.

Alle er med juleaften
NemID bliver ikke tilgængelig for alle danskere på samme klokkeslæt d. 1. juli. Den udrulles i etaper. DanID og bankerne forventer at kunne flytte op mod 600.000 netbankkunder over på NemID om måneden, og planen er, at alle danske netbankkunder er gået over til NemID
inden udgangen af 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere