Opgiv retssager - indfør fildelingsgebyr

Internetudbydere bør lægge et fildelings-gebyr oven i deres almindelige priser. Det mener flere store pladeselskaber, som på den måde vil kompensere kunstnere for, at deres materiale bliver delt ulovligt på nettet.

Man kan ikke stoppe fildeling med retssager mod de små og store pirater.

Det lader til at være konklusionen hos en række store pladeselskaber i USA. De er nemlig begyndt at agitere for en anden løsning på det voksende problem med ulovlig fildeling.

I stedet skal internetudbyderne tage en ekstrapris for deres net-forbindelse. Ekstraprisen skulle indgå i en pulje, som kunstnere kunne få del i som kompensation til mistede indtægter ved fildeling. Ekstraprisen kunne omtales: Fildelings-gebyr.

Jim Griffin er konsulent i digitale strategier. I øjeblikket er han ansat af en række musikselskaber, som leder efter en løsning på fildelingsproblematikken.

I en paneldebat på en kommende musikkonference i USA vil Griffin tale for at indføre det såkaldte fildelings-gebyr. Gebyret ligger i Griffins udkast på cirka 25 kroner om måneden per forbruger.

Ved paneldebatten får han selskab af Peter Jenner, der er leder for International Music Manager's Forum. Og han er begejstret for forslaget:

»Det er en måde at tjene penge på det eksisterende kaos,« siger han til magasinet Wired.

Han mener, at selskaberne endelig er modne til at gå nye veje, fordi de mange retssager ikke har fungeret efter hensigten. Retssagerne har ikke haft den ønskede skræmmeeffekt. Ifølge analysefirmaet NPD, så indrømmer 20 procent af USAs aktive internetbrugere, at de henter beskyttet materiale på ulovlig vis.

IFPIs formand, John Kennedy, har tidligere udtalt, at han er villig til at diskutere gebyr-løsningen.

I Sverige har der netop været forhandlinger mellem Tele2 og Stim, der svarer til danske KODA. Efter et møde siger parterne, at man vil arbejde videre med forslaget. Der er dog en del juridiske, økonomiske tekniske problemer, der skal tages hånd om, før en praktisk løsning kan præsenteres for forbrugerne.

Så er spørgsmålet, om brugerne er villige til at betale mere for deres internetforbindelser...

Paneldebatten finder sted på SXSW-festivalen i Texas, hvor de danske kunstnere Afenginn, Lily Electric, The Fashion og The Raveonettes skal repræsentere Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere