Enkelthed giver prisstigning på mobilopkald

Telia sløjfer de mange forskellige priser på mobil-opkald fra udlandet og deler nu Europa i tre zoner. Det medfører både prisfald og prisstigninger. I Spanien stiger minutprisen eksempelvis 15-30 procent.

Telia gør nu op med prisjunglen på mobiltelefoni og lancerer enkle og lave takster på opkald i udlandet. Europa deles ind i tre priskategorier, så det er nemmere at finde rundt i. Tidligere kostede det forskelligt at ringe alt afhængigt af hvilket land, man befandt sig i, og hvilken operatørs netværk, man benyttede.

»Mange danskere har forståeligt nok været usikre ved at bruge deres mobiltelefoni i udlandet. Det vil vi gerne lave om på,« fastslår Jesper Brøckner, der er administrerende direktør for Telia Mobile.

Tidligere varierede priserne på opkald fra eksempelvis Italien fra 5,51 kroner til 8,33 kroner i minuttet i dagtimerne alt afhængigt af hvilken roaming-partner, som førte opkaldet til Danmark. Nu koster det fast 7,50 kroner i minuttet.

Prisændringen giver både prisfald og prisstigninger. Tidligere kostede det 6,50 eller 6,45 kroner i minuttet at ringe fra Spanien i dagtimerne og 5,64-5,72 kroner i aftentimerne. Efter de faste priser stiger minutprisen med 15-31 procent.

Et opkald i den zone, der blandt andet dækker populære feriemål som Frankrig, Grækenland, Italien og Spanien, koster blot 7,50 kr. i minuttet. Desuden kan man ringe fra de nordiske lande for kun 4 kr. i minuttet i Telias netværk.

Prisen i zonen er den samme hele døgnet alle ugens dage og gælder uanset, om man ringer til en fastnet- eller mobiltelefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere