Haj-metoder hos De Gule Sider

De Gule Sider advarer kunderne mod annoncehajer, men firmaet anvender selv metoder, som ifølge DRs Kontant er rene haj-metoder. Pengene drives ind gennem TDCs telefonregning, hvor de ofte bliver overset af kunderne.

De Gule Sider er kommet i skudlinjen for at bruge annonce-hajlignende metoder, når firmaer skal optages i telefonbøgerne.

I går kunne DR-programmet Kontant fortælle, at man har fået henvendelser fra mange af telefonbogsfirmaets kunder, der er opkrævet penge for noget, de ikke har bedt om - nemlig at stå i De Gule Siders telefonbøger.

I mange tilfælde har folk overset regningen, fordi den er krævet ind via telefonregningen fra TDC.

De Gule Sider var indtil for tre år siden ejet af TDC, som solgte forlaget til den nuværende ejer, giganten European Directories S.A. TDC har ikke ønsket at kommentere hvorfor selskabet står for inddrivelse af regninger for et helt andet firma.

Ifølge Kontant er der eksempler på, at TDC har lukket folks telefon, hvis de nægtede at betale en regning fra De Gule Sider. Det er dog en fejl, fortæller Nicolaj Due, kommunikationsdirektør i TDC. Han fastslår, at TDC normalt ikke lukker telefoner på grund af restancer til 3.part.

Et af ofrene for haj-metoderne, som Kontant havde talt med, var Helle Svane, der i efteråret opdager, at hun har betalt 462,50 kroner for at stå i lokaltelefonbogen for Brønshøj og Vanløse. Og en nærlæsning af ældre telefonregninger viser, at hun også har betalt for at stå i telefonbogen for 2007. Hun ringer til De Gule Sider, der beklager fejlen. Men pengene har hun endnu ikke fået retur, beretter Kontant.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe er i gang med at undersøge De Gule Sider. Den verserende sag handler om, at 5000 privatpersoner i området omkring Skørping og Vejle fejlagtigt har fået en regning fra De Gule Sider. Siden har de fået en kreditnota for beløbet. Kontant hæfter sig ved, at hverken Helle Svane eller andre af de danskere, der føler sig dårligt behandlet af De Gule Sider, kommer fra det jyske område.

Ud over internettelefonbogen af samme navn udgiver De Gule Sider millioner trykte lokale, regionale og landsdækkende telefonbøger. Selskabet bryster sig at have Danmarks største internetomsætning.

De Gule Sider har cirka 600 medarbejdere, hvoraf halvdelen er sælgere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere