Sander: Konkurrence giver yderområder bredbånd

Videnskabsminister Helge Sander lægger ansvaret for landsdækkende bredbåndsdækning over på de private udbydere. Selv er han mere optaget af at sikre godt indhold på nettet, så borgerne har noget at bruge bredbånd til.

Det er konkurrencen mellem de private udbydere af internetforbindelser, der skal give landets yderområder hurtigt internet.

Det mener videnskabsminister Helge Sander (V), som dermed afviser at gribe ind i teleselskabet TDC's forsyningspligt, der i dag er begrænset til telefoni og ISDN-forbindelser.

- Jeg lægger vægt på, at der udvikler sig et marked for højhastighedsforbindelser, hvor der er konkurrence mellem flere selskaber og flere teknologier, skriver Helge Sander i et svar på det spørgsmål, Socialdemokratiets IT-ordfører Thomas Adelskov stillede ministeren efter Computerworld Onlines omtale af sagen tidligere på måneden.

Thomas Adelskov spurgte konkret ministeren om, hvad han vil gøre for at sikre de sidste fem procent af danskerne adgang til en hurtig internetforbindelse, eksempelvis ADSL.

Ikke urealistisk

- Med den fortsatte konkurrenceprægede udbygning af landsdækkende digitale bredbåndsinfrastrukturer finder jeg det ikke urealistisk, at udviklingen på længere sigt også kommer til at omfatte de yderområder i Danmark, hvor der i dag ikke er adgang til en højhastigheds- eller bredbåndsforbindelse, skriver Helge Sander videre.

Sagen begyndte, da TDC i sidste måned meddelte, at selskabet nu kunne tilbyde 95 procent af danskerne en hurtigt ADSL-forbindelse.

Det fik omgående de resterende fem procent ud af busken, hvoraf flere brugere fra yderområderne argumenterede for at pålægge TDC en forsyningspligt, så alle danskere kunne blive en del af netværkssamfundet.

Bedre indhold

Det er imidlertid ikke restgruppen i yderområderne, der bekymrer Helge Sander. Han er mere optaget af at sikre et fornuftigt indhold til de danskere, der vælger en højhastighedsforbindelse til internettet:

- Selv om der nu er mindst 95 procent af befolkningen, der har adgang til en højhastighedsforbindelse, er det stadig langt under 10 procent af husstandene, der har valgt en. Den efterspørgsel skal øges af et interessant indhold på nettet, skriver Helge Sander.

Han bemærker, at ikke mindst den offentlige sektor bærer et ansvar for at skabe et indhold i form af selvbetjeningsløsninger i forbindelse med digital forvaltning.

Dertil kommer en konsekvent satsning på IT-sikkerhed, som kan skabe tillid hos erhvervslivet og tryghed for den private forbruger, slutter Helge Sander.

Relevant link:

Helge Sanders svar til Thomas Adelskov




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere