DotDKs støtte-erklæringer smuldrer

To af de tre organisationer, der hidtil har afgivet støtte-erklæringer til DotDK, er stærkt belastet af baglandets modstand mod støtten. Nu er også den senest tilkomne, Danish Biometrics, blevet ramt af voldsomme interne stridigheder over støtte-erklæringen, som formanden afgav uden at konferere med bestyrelsen.

Selvom DotDK/Afilias offentligt har hævdet, at det nødvendige antal støtte-erklæringer fra vigtige organisationer er i hus, har parterne foreløbigt kun været i stand til at nævne tre navngivne organisationer: DKregistrar, sammenslutningen af kommunale it-chefer KITA, samt organisationen Danish Biometrics.

DKregistrar blev sprængt som forening i sidste uge da over halvdelen af medlemmerne ikke ønskede at støtte DotDK, og i stedet stiftede deres egen tilsvarende brancheforening, der støtter modparten i domænekrigen, Dansk Internet Forum, DIFO.

Nu ser næsten det samme ud til at ske med den anden af DotDKs støtter, Danish Biometrics, der er et såkaldt forskningskonsortium for samarbejde mellem danske og udenlandske virksomheder og forskningsinstitutioner.

Formand Frederik Kortbæk har nemlig skabt furore ved at afgive støtte-erklæringen til DotDK på vegne af sin organisation helt uden at konferere med sin bestyrelse.

Samme bestyrelse tæller organisationer som Dansk Industris ITEK, og her har støtte-erklæringen skabt voldsom harme:
"Frederik Kortbæk er helt ude af trit med sit bagland når han afgiver støtte-erklæring til DotDK," siger ITEK-boss Tom Togsverd til ComON.

Han peger på, at DI efter en grundig undersøgelse og møder med parterne har besluttet ikke at støtte DotDK/Afilias.
"Vores udmelding har været ret klar. Derfor er det ekstremt utilfredsstillende, at en formand, der foregiver at repræsentere os, kan komme med sådan en støtte-erklæring. Det er ikke første gang, at han handler på egen hånd. Hvis du spørger de andre i bestyrelsen, vil du opdage, at formanden har meget dårlig opbakning i baglandet," siger Togsverd.

Frederik Kortbæk bekræfter overfor ComON, at han har truffet beslutningen på egen hånd uden at konferere med bestyrelsen.

"Det har jeg ment var i orden. Hvis der så er nogen indsigelser mod den beslutning, må vi jo tage det op efterfølgende," siger han.

Om DI ITEKs harske kommentarer til den manglende opbakning i baglandet siger han, at DI under alle omstændigheder er på vej ud af Danish Biometrics, og at deres indsigelser derfor ikke skal tillægges den store vægt.

På hjemmesiden for Dansih Biometrics står DI ITEK dog stadig anført som medlem ligesom organsiationen er repræsenteret i bestyrelsen af Danish Biometrics frem til næste generalformsaling den 28. august.

ComON har været i kontakt med adskillige medlemmer af bestyrelsen af Danish Biometrics, og de tegner et ret ensartet billede af en organisation, hvis medlemmer ikke altid er i overensstemmelse med deres formand - ikke kun angående DotDK, men også vedrørende mange andre spørgsmål.

Stridighederne i ledelsen af organisationen ventes at kulminere på den kommende generalforsamling, hvor både formandens rolle og organisationens fremtid vil blive sat til debat.

Formand Frederik Kortbæk forklarer, at det hele tiden har været planen at lægge organisationen fundamentalt om således at man i fremtiden mere vil fungere som interesseorganisation.

Men da støtteerklæringen er afgivet under den eksisterende struktur, vil det være de nuværende medlemmer og de nuværende vedtægter, der skal kigges på, hvis erklæringens lødighed kommer i søgelyset. Her står det klart, at organisationens vedtægter kan blive et problem.

Danish Biometrics ledes af en bestyrelse, slås det fast i vedtægterne. Spørgsmålet er så, om formandens egenhændige støtte-erklæring til DotDK vil kunne tilskrives gyldighed, når IT og Telestyrelsen om en uges tid begynder at foretage en juridisk vurdering af erklæringerne - hvis og såfremt at styrelsen overhovedet vil betragte det lille og relativt ukendte forskningskonsortium som en "vigtig organisation", der kan siges at være repræsentativ for private eller professionelle brugere eller leverandører i den danske internetbranche.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere