DVD'en der kan holde i 1000 år

"Vores skive er mere holdbar end pyramiderne".

Når vi jævnligt skifter medieformat fra VHS til DVD og fra floppy disc til USB-stick, så er det blandt for at sikre vores data i fremtiden. Historisk set har de gamle formater nemlig en begrænset levetid.

Men det er måske alligevel for tidligt at sige farvel til den blanke dvd-skive. For dvd-formatet kan måske have lidt længere levetid end de teoretiske på mellem 30 og 100 år.

Ved hårdhændet brug kan en almindelig dvd-skive lægges i graven ganske hurtigt, men et nyt firma mener, at de kan skabe skiver, der kan holde et helt årtusinde.

Cranberry LLC producerer skiven DiamonDisc. En skive har en pris på cirka 175 kroner. Den indeholder 4,7 GB eller hvad der svarer til cirka 2.000 billeder. Dermed adskiller den sig umiddelbart ikke væsentlig fra andre lagermedier i skiveform, men DiamonDisc har også den evne, at den kan klare temperaturer på op til 80 grader uden at indholdet tager skade. Det fortæller firmaet i hvert fald til Computerworld.com.
Da materialet også skulle være mere hårdfør i forhold til slid og afvisende over for UV-stråler, så skønner Cranberry, at skiven kan holde i 1.000 år. Men om det er sandt, kan kun fremtiden vise.
Skiven adskiller sig også fra andre ved at være produceret af noget, som firmaet kalder et sten– eller diamantligende materiale.

Et logisk spørgsmål er nu, om det over hovedet giver mening at få nutidens teknologi til at holde så længe, da der givetvis bliver opfundet mere hensigtsmæssige lagermetoder de næste 1.000 år. Men amerikanske myndigheder undersøger nu DiamonDiscs som en mulighed til at sikre arkiver i længere tid, så man kan slippe for at overspilles til nye medier jævnligt.

Tidligere har en anden producent proklameret, at guldbetrukne skiver kan holde i op til 300 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere