Fuld ADSL-dækning i Danmark

OPDATERET: TDC kan nu tilbyde 95 procent af danskerne en ADSL-opkobling, mens Cybercity lover en lige så god dækning ved udgangen af året. Målgruppen er i høj grad virksomheder, der vil tilbyde sine medarbejdere hjemmearbejdspladser.

Opdateret kl. 13.40 med tal og kommentarer fra Tiscali.

Fra i dag har omkring 95 procent af landets befolkning mulighed for at få en hurtig ADSL-forbindelse til internettet.

Det er resultatet af, at TDC nu har afsluttet sin ADSL-udrulning, hvor 1.807 centraler og teknikhuse landet over har fået installeret nyt udstyr, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Da tekniske årsager gør det næsten umuligt at nå ud til de sidste fem procent, betegnes 95 procent som fuld dækning.

- Det var en ambitiøs udrulningsplan, vi gav os i kast med for 17 måneder siden. Men nu er den gennemført, til glæde for både vores kunder og for vores aktionærer. For der er ingen tvivl om, at danskerne allerede har taget
ADSL-teknikken til sig, og på den måde vil den massive investering være medvirkende til at øge omsætningen i TDC-gruppen, siger TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henning Dyremose.

Efterspørgsel på at arbejde hjemme

Flere end 165.000 danskere har allerede købt en ADSL-forbindelse hos TDC, og nu sættes jagten ind på virksomheder, der vil friste medarbejderne med en hjemmearbejdsplads.

Netop hjemmearbejdspladser er også på dagsordenen hos internetudbyderen Cybercity, der netop har meddelt, at selskabet senest den 1. januar næste år kan dække op til 95 procent af Danmark med bredbåndsforbindelser (ADSL).

- Cybercity har gennem længere tid oplevet en stigende efterspørgsel efter hjemmearbejdspladser med bredbåndsforbindelser. Efterspørgslen kommer fra hele landet. Vi vil naturligvis gerne kunne efterkomme denne efterspørgsel og fremrykker derfor vores planer for dækning i hele Danmark, siger Henrik Clausen, administrerende direktør i Cybercity.

Cybercity har gennem de seneste to år satset på at udvikle løsninger, som tilfredsstiller store virksomheders behov. Dette har blandt andet hentet kunder som Novo Nordisk, Lundbeck og Carlsberg ind i ordrebogen, skriver Cybercity, der nu vil markedsføre sig som "det reelle alternativ til TDC".

Cybercity har i dag over 15.000 erhvervskunder og over 140.000 privatkunder. Af de 155.000 kunder er der cirka 30.000 ADSL-kunder, oplyser selskabet.

Tiscali: Samme tidsramme som Cybercity
Den tredje store spiller på ADSL-markedet, Tiscali, er knap så udfarende med ambitionerne om landsdækning:

- Vi dækker i øjeblikket cirka 80 procent af adresserne i Danmark. Vi arbejder på en løsning med at øge vores dækning i Danmark inden for samme tidsramme som Cybercity. Vi ønsker dog ikke at låse os fast på den konkrete løsning endnu, da der fortsat arbejdes på forskellige alternativer, siger Tiscalis kommunikationschef, Jes Hvid Mikkelsen.

Tiscali har dog valgt at videresælge TDC's ADSL-produkter til erhvervskunder i de områder, hvor Tiscali ikke selv er til stede.


Vil du vide mere om TDC, Cybercity, Tiscali eller ADSL?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere