Poltiformand: Nyt computersystem vil løse problemer

Formanden for politiforbundet mener, at mange af de nuværende problemer efter politireformen vil blive løst med et kommende sagsbehandlingssystem.

Netop nu mangler der betjente overalt i landet til at tage sig af de mest basale problemer. I stedet for at opklare forbrydelser bruger de tid på rent administrativt arbejde, der blandt andet bliver forsinket af et forældet computersystem. I går meldte manden bag politireformen, Erik Bonnerup ud til ComON, at it er en af hovedårsagerne til politikaoset, og at det nuværende it forhindrer tidssvarende politiarbejde.

Formanden for betjentenes forening, Peter Ibsen vil ikke gå nær så langt som Erik Bonnerup. Men han medgiver, at det nuværende system er meget gammeldags.

»Det vil virkelig betyde meget for politiets ressoucer, når det nye system kommer op at køre fra næste år. Det vil frigive betjente til egentligt politiarbejde,« siger han til ComON.

Det nuværende system er kredsbaseret. Det betyder, at hver enkelt kreds er afsondret fra de andre kredses informationer. For eksempel kan man ikke foretage søgninger i politirapporter, fordi rapporterne foreligger på papir.

»Med det nye system vil kredsene for alvor komme til at høre sammen. I stedet for at begrænse informationer til hver enkelt kreds, så bliver det landsdækkende,« siger Peter Ibsen.

Det er CSC der arbejder på det nye system, der går under betegnelsen POLSAG. Det skal afløse POLSAS, der allerede i 2002 blev betegnet som forældet af rådgivningsfirmaet Deloitte. Det nye system er allerede 100 millioner kroner dyrere end oprindeligt budgetteret. Ifølge planen begynder implementeringen til næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere