Dansk firma laver lydløs pc

Danske Intercom Solutions har lavet verdens første lydløse pc. Nu vil selskabet tage kampen op mod Dell, Compaq, IBM og øvrige producenter af komplette pc-løsninger.

Et dansk firma står for lidt af en verdenssensation - en komplet varme- og støjfri pc. Den lydløse pc er meget passende døbt CALM og kernen i systemet er et patenteret væskeafkølingssystem, som eliminerer alle problemer med varme og støj. Ifølge firmaet er computeren så støjfri, at den ikke kan høres af det menneskelige øre.

- Vi har ikke bare fundet en metode til at dæmpe støjen, vi har helt fjernet støjkilderne, siger direktør i Intercom Solutions, Ricky Matthesen.

For at dæmpe støjen fra harddisken, er disken monteret i et særligt gummiophæng, der modvirker vibrationer og resonans i kabinettet.

Intercom Solutions fortæller, at væskeafkølingssystemet er så fleksibelt, at selv de kraftigste grafikkort med behov for køling uden videre kan tilsluttes. Blæseren fjernes og væskekøleelementet sættes på varmekilden.

Kølesystemet bruger ingen strøm. Væsken, der cirkulerer i systemet, drives rundt af varme. Det betyder, at jo mere varme, der udvikles, jo mere effektiv er afkølingen.

Med CALM computeren håber Intercom Solutions, at de kan tage kampen op mod giganterne på markedet for komplette pc-løsninger.

- Jeg ser meget frem til endelig at få en dansk produceret PC linie ud på de internationale markeder, så vi endeligt kan få bevist at Danmark naturligvis også kan gøre sig gældende hér, siger Ricky Matthesen.

Firmaet har syv års erfaring med produktion af pc'er, med fokus på erhversmarkedet.

Link:

  • Intercom Solutions



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
    Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere