Ny Telia-direktør skaber dansk vækst

Telia sælger mobilabonnementer i stor stil i Danmark, og den nye direktør forventer positive driftsresultater hver eneste måned resten af året. Selskabet har nu 400.000 mobilkunder, hvilket er 40 procent flere end ved årsskiftet.

Telias afdeling i Danmark er i bedring, efter at den nye direktør, Jesper Brøckner, er tiltrådt. Antallet af mobilkunder er steget med 40 procent siden årsskiftet til nu over 400.000.

En væsentlig årsag til stigningen er, at Telia Mobile har kørt en række succesfulde kampagner med sine samarbejdspartnere i foråret, hvor Telia Mobiles nye abonnement, Telia Choice, har vist sig at have stor gennemslagskraft i markedet.

En stor del af kunderne kom til, da FDB udsendte sine årlige dividende-checks til sine medlemmer med et tilbud om at købe en billig mobiltelefon med Telia-abonnement.

Men Telia fastholder, at prisen for at erhverve de nye kunder ikke er for høj:

- Vi laver ikke en forretning, der er en dårlig forretning. Tiden, hvor man kunne købe en mobiltelefon for en krone, er forbi, siger direktør Jesper Brøckner til Computerworld Online.

Oprydning

Han understreger, at det nye Choice-abonnement er sat sammen, så kunden rent faktisk skal betale for det. Typisk 40 kroner om måneden for en basispakke med mulighed for at tilkøbe ekstra tjenester, og hertil en minutpris på 80 øre eller 1,95 kroner uden for Telias eget net.

Telia har desuden kørt massiv markedsføring for sine erhvervsløsninger, hvor Jesper Brøckner og hans medarbejdere har ryddet godt op i sortimentet. Det er også en succes, melder direktøren.

- Der har været nogle ting, der skulle ryddes op. Vi har ikke gjort det godt nok tidligere, siger Jesper Brøckner om selskabet, der i sit syvårige liv aldrig har sendt overskud hjem til Sverige.

Nu er målet at levere positivt EBITDA (primært driftsresultat) hver eneste måned fra andet halvår i år, og dertil kommer, at resultatet skal stige fra måned til måned, før Brøckner er tilfreds.

Natarbejde

Telias medarbejdere er dog med på idéen om at bringe virksomheden på ret køl. Det er trods alt sjovest at arbejde i et firma, der går godt, og Jesper Brøckner er meget tilfreds med stemningen blandt medarbejderne:

- Jeg har fået både medarbejdere og ledelse til at sidde til klokken halv tre om natten for at oprette nye kunder, og det har været en stor succes at kunne sætte nye abonnementer i gang i takt med, at de kom ind, siger Jesper Brøckner.

På alle ledermøder er cheferne udstyret med røde og grønne kort, som de skal bruge til at markere, når et nyt initiativ enten fjerner penge fra det positive EBITDA (rødt) eller omvendt øger overskuddet eller kundetilfredsheden (grønt).

Telia Mobile forventer at have et fuldt udbygget GSM 900-netværk inden årets udgang og håber herefter at kunne finde på nye tjenester til de mange nye kunder.



Vil du vide mere om Telia?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere