Bredbåndspriser kan sænkes markant

En ny rapport fra Copenhagen Economics anbefaler, at prisen på delt rå kobber sættes ned. Cybercity, der har fået udarbejdet rapporten, håber at IT- og Telestyrelsen vil tage anbefalingen til sig.

En lavere pris på delt rå kobber kan fjerne konkurrenternes overbetaling til TDC, styrke konkurrencen og dermed sikre lavere bredbåndspriser for forbrugerne. Sådan lyder konklusionen i en rapport, som Copenhagen Economics har udarbejdet for Cybercity. TDC's konkurrenter mener at selskabet opnår en overbetaling, når omkostningerne til den samme forbindelse både dækkes af fastnetabonnementet og en engrosbetaling for at levere ADSL til forbrugeren.

»Vejen er nu banet for lavere bredbåndspriser. Med rapporten fra Copenhagen Economics har vi fået en klar og entydig anbefaling til, hvordan overbetalingen til TDC kan stoppes. Ved at stoppe denne overbetaling kan vi styrke konkurrencen og derigennem sikres lavere bredbåndspriser for forbrugerne. Vi forventer nu, at IT- og Telestyrelsen tager rapporten til sig og vælger den løsning, som tydeligvis er bedst, nemlig at sænke prisen på delt rå kobber,« siger Jesper Hansen, forretnings-udviklingsdirektør i Cybercity.

Delt rå kobber er den pris, som internetudbydere skal betale til TDC for at levere bredbånd til en kunde, der allerede har en traditionel fastnettelefon.

»Det vigtigste er, at vi får fjernet overbetalingen til TDC. Vi har tidligere foreslået en model, som kræver en større ændring af lovgivningen. Det er en løsning, som vi med fordel kan arbejde hen imod på lang sigt. Lige nu er der dog ikke nogen tvivl om, at anbefalingen fra Copenhagen Economics om at sænke prisen på delt rå kobber er den rigtige løsning,« siger Peter Bredgaard fra Telia Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere