Ufo-hackeren risikerer udlevering til USA

Den britiske hacker som brød ind hos NASA for at finde informationer om ufoer er rykket tættere på udlevering til USA.

Statsadvokaten i London har besluttet ikke at rejse tiltale mod den 42-årige Gary McKinnon, som selv har indrømmet at han har hacket sig ind i 97 it-systemer hos NASA og Pentagon. McKinnon forklarer sine handlinger med, at han ledte efter informationer om ufoer. En talsmand for den britiske statsanklager begrunder beslutningen med, at man mangler bevismateriale mod McKinnon. Beviserne ligger hos det amerikanske militær, som ikke har udleveret materialet til de britiske myndigheder.

Men selvom McKinnon dermed slipper for at blive tiltalt i sit hjemland Storbritannien, er beslutningen alligevel dårligt nyt for hackeren. USA har krævet ham udleveret til retsforfølgelse og hans advokater forsøgte som en sidste udvej at blokere for udlevering ved at få de britiske myndigheder til at tage sagen op. Det er nu blevet afvist og udleveringen, der allerede er godkendt, kan dermed fortsætte.

McKinnon risikerer at blive idømt 70 års i et højsikkerheds-fængsel hvis han kendes skyldig i anklagerne ved en amerikansk domstol. I anklageskriftet hedder det bl.a, at hans handlinger var politisk motiveret, at han forvoldte skade for 700.000 dollar og lammede et helt krigsskib.

Heller ikke en diagnose for Aspergers' syndrom ser ud til at hjælpe McKinnon, som har appelleret udleveringen til den britiske Højesteret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere