Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Efter 10 år åbner Apple omsider for adgangen til iPhones betalingschip

10 år efter introduktionen af NFC-teknologi inde i iPhonen, lader Apple tredjeparter tilgå betalingschippen. Selskabet tager sig dog betalt for løsningen, stiller en række krav og lader kun udvalgte brugere i udvalgte lande tilgå løsningen.

Apple begynder at give tredje-parter adgang til iPhonens NFC-betalingschip, et træk der nu gør det muligt for banker og andre betalingsservices at konkurrere med Apple Pay betalingsplatformen.

Den nye mulighed kommer ovenpå flere års pres fra myndigheder, heriblandt den europæiske kommission, for at tillade mere konkurrence på mobilbetalingsområdet.

Det skriver finansmediet Bloomberg.

Skiftet vil blive en del af iOS 18.1 opdateringen som forventes at debutere engang i oktober 2024. Det er den systemopdatering, som også vil rumme de første implementeringer af Apples kunstige intelligens, døbt ’Apple Intelligence’.

Med opdateringen vil NFC-chippen kunne anvendes til at foretage kontaktløse betalinger, behandle digitale billetter til offentlig transport, gemme på virtuelle nøgler til hjemmet eller hotelværelser samt lagre oplysninger til fordelskort.

Åbner for betalings-apps

Den åbnede protokol vil også give mulighed for at vælge andet end Apple Pay som standard-betalingsløsningen.

Apple har siden integrationen af en NFC-chip i iPhone 6 i 2014 værget sig fra at lade tredjeparter tilgå chippen, officielt på grund af sikkerhedshensyn.

For Apple truer åbningen af NFC-adgangen også en væsentlig indtægtskilde, da den tager sig i dag betalt for at lade tredjeparter få adgang til Apple Pay-platformen.

I stedet vil Apple dog opkræve et gebyr hos tredjeparter samt kræve en kommerciel aftale, før der gives adgang til NFC-chippens muligheder.

Muligheden vil alene blive forbeholdt ”godkendte udviklere, der lever op til en række industri og juridiske retningslinjer og efterleve Apple verserende sikkerheds- og privatlivsretningslinjer,” lyder det fra selskabet

Samtidig bliver den nye mulighed alene tilgængelig i udvalgte lande i første ombæring: Australien, Brasilien, Canada, Japan, New Zealand, Storbritannien og USA.

Til trods for pres fra EU’s side, bliver ingen EU-lande ikke nævnt som værende en del af aftalen.



White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering