Artikel top billede

Taber omfattende retssag: Skylder næsten to milliarder kroner til tysk virksomhed

Klodens førende producent af harddiske, Western Digital, taber en omfattende patent-retssag mod den tyske teknologi-virksomhed MR Technology.

En domstol i Californien har her bestemt, at Western Digital nu skylder erstatning for 262 millioner dollar, svarende til 1,8 milliarder kroner.

Søgsmålet går tilbage til august 2022, hvor Western Digital anklages for at misbruge to patenter forbundet med ’Multilayer spring recording media’.

Det skriver branche-mediet Blocks and Files.

Patenterne nummeret som 9.928.864 og 11.138.997 ved det amerikanske patentkontor, er registreret af den østrigske forsker fra Viens Universitet Dieter Suess, i henholdsvis marts 2018 og oktober 2021.

MR Technologies er stiftet og ejet af Dieter Suess.

Ifølge søgsmålet har Western Digital anvendt teknologien i stor skala siden 2018, hvilket har muliggjort en stigning i datatæthed på fysiske drev fra 300 til 1000 Gbit/kvadrattomme.

Et forhold som anerkendes i dommen, hvor det lyder at teknologien er blevet benyttet i ’næsten ethvert drev fremstillet siden 2018.

Western Digital argumenterer her, at ”MRT’s jurister har fordrejet Dr. Suess indflydelse, i en ret fantastisk omfang, fra tusindvis af ingeniører kloden over.” En udlægning som domspersonerne ikke fandt overbevisende.

Western Digital har siden anket dommen.