Artikel top billede

Film: ”Megalopolis” nærmer sig biografpremiere med museskridt

Der er endelig annonceret amerikansk biografpremiere på Coppolas sci-fi storværk – som han selv måtte finansiere – og der ligger også en trailer klar.

Instruktøren Francis Ford Coppola er mest kendt for mesterværker som The Godfather og Apocalypse Now, men er nu klar med sit mest ambitiøse projekt til dato, nemlig science-fictionværket ”Megalopolis.”

Filmen har været under udvikling i årtier, til dels fordi Coppola selv har været nødt til at finansiere dens produktion.

Filmen udspiller sig i et futuristisk New York. Her kæmper to magtfulde figurer om byens fremtid og genopbyggelse efter en katastrofe.

På den ene side står Franklyn Cicero, byens borgmester, spillet af Giancarlo Esposito, der repræsenterer det gamle, korrupte system.

På den anden side er Cesar Cataline, en visionær arkitekt, spillet af Adam Driver, der drømmer om at bygge en ny og bedre verden, men som også bærer på en arrogant og destruktiv side.

Filmen udforsker temaer som magt, korruption, og de moralske kompromiser, der ofte følger med store visioner

Baseret på traileren – som du kan se her – har Coppola skruet helt op for både visioner, effekter og den store fortælling.

Vi får se. Filmen havde i foråret festivalpremiere i Cannes, hvor der bagefter var bred enighed blandt anmelderne om, at den var var kompleks, flot, nyskabende og modig – og måske også lidt for meget af det gode for det brede publikum. Vi får se.

Filmen har amerikansk biografpremiere 27. september, mens den danske premieredato endnu er ukendt.

På den anden side har filmen indtil videre været 40 år undervejs, og så gør et par uger eller måneder ekstra nok hverken fra eller til.