Artikel top billede

En videodørklokke fylder ikke meget i billedet, men den kan fungere som en digital butler, der registrerer, hvad der foregår ved hoveddøren, og kan kommunikere med gæster som pakkemanden på dette billede. (Foto: Arlo PR)

Test: Hvis du kun skal have ét overvågningskamera, så bør du vælge det her

Det bedste sted at begynde, når det gælder videoovervågning til hjemmet, er da en intelligent video-dørklokke.

Hvis nogen skulle finde på at spørge mig, hvilket overvågningskamera der er vigtigst i mit home-security-setup, vil jeg ikke være i tvivl om, hvad jeg vil svare: ”Det er min videodørklokke.”

Når jeg arbejder alene – og ofte er alene i huset i naturligt klimakontrollerede lokaler i kælderen - er det rart at kunne følge med i, hvad der sker uden for.

Og når pakkefirmaer og andre bude står ved hoveddøren, kan jeg se dem og tale med dem. Det samme gælder, når jeg holder ferie eller bare ikke lige er hjemme.

Så kan jeg bede dem vente et øjeblik, stille en pakke ude af syne fra vejen, tage en palle i carporten – eller i øvrigt gøre, hvad situationen nu drejer sig om.

Arlo Dooerbell: Lavere pris, bedre billeder

Den nye Arlo Doorbell i versionen med 2K-opløsning er en smule mindre end forgængeren, som jeg testede for tre år siden.

Denne test kan læses ved at klikke på linket nedenunder:

Den største forskel mellem den testede videodørklokke og dens forgænger er prisen, som er faldet fra 1.590 til 1.195 kroner (vejledende, set til 995 kroner online).

Desuden er det genopladelige batteri nu en integreret del af konstruktionen, så du med mellemrum (fire til seks måneder, lover Arlo) skal tage dørklokken af og oplade den, hvilket tager omkring fire timer.

Du kan ikke bare købe et ekstra batteri og foretage en ombytning på et par sekunder.

Rent teknisk er billedkvaliteten forbedret en smule fra 1.536 x 1.536 (1.5K) til 1.944 x 1.944 pixel (2K). Vigtigere efter min mening er det, at farverne har fået et gevaldigt løft.

Den nye videodørklokke ser ligesom forgængeren tingene i et udtalt fiskeøjeperspektiv med et synsfelt på 180 grader diagonalt.

Det er prisen for på kort afstand at kunne optage personer i fuld figur og vise pakker på trappen. Jeg ville gerne have mindre mur i højre side af billederne og mere action i venstre side.

Arlo medleverer et kileformet underlag, som vinkler dørklokken noget, men til min hoveddør ville det være rart med en lidt stejlere kile. Kommer der ikke snart en 3D-printer til test?

Privatliv

Når jeg opsætter og indstiller Arlo-kameraer til daglig brug, prøver jeg så vidt muligt at vinkle dem, så de ikke optager personer og begivenheder uden for min grund.

Det siger loven, og desuden koster det strøm, hver gang en batteridrevet videoklokke foretager en optagelse.

Arlo har en anden feature, som gør det nemmere at være lovlydig og spare strøm. Den hedder ”Zoner” og gør det muligt at bestemme, hvilke områder i billedet der skal kunne trigge optagelse.

På den måde slipper jeg for optagelser af trafik på vejen og fodgængere på fortovet, men når nogen træder ind på matriklen, er Arlo på pletten.

I en ejendom med lejligheder vil det nok være smart at tage en snak med de andre beboere, inden du sætter en videodørklokke op ved din dør ud til trappegangen, hvor folk færdes.

Det ville være godt med en funktion, som først starter optagelse, når der trykkes på den store ringeknap forneden.

Den har jeg ikke fundet, men i Arlos omfattende og ikke altid lige intuitive menusystem kan du under ”Knapregistrering -> Bevægelsesregistrering” slå en statusindikator fra, så lyset ikke begynder at ”ånde”, når en besøgende nærmer sig.

Ydermere kan du under ”Standardindstillinger -> Bevægelsesregistrering” sætte både denne parameter og ”Test af bevægelsesregistrering” så lavt som muligt.

Så skal besøgende stå så tæt på dørklokken, at de må antages at være velkomne gæster. Og sørg endelig for at deaktivere sirenen!

Konklusion

Arlo Essential Video Doorbell 2K er en gennemtænkt efterfølger til det udendørs overvågningskamera, som jeg nødigst vil undvære.

Dørklokken opsættes to skruer, og indstillingerne styres – med lidt træning – fra Arlo Secure-appen. Og både billed- og lydkvaliteten er rykket mindst en klasse op.


Loading ikon