Bob Metcalfe












STYLE="position:relative; top:0; left:0; height:0; width:69;
filter:revealTrans(duration=3.0, transition=0);">





Dr. Bob Metcalfe er en legendarisk skikkelse blandt de guruer og visionærer, der udstikker retningen for nettets fremtidige udvikling. I 1973 opfandt Metcalfe den meget brugte Ethernet-protokol, der binder lokale computernetværk sammen. I 1979 startede han en af nutidens største edb-virksomheder, 3Com. I 1989 solgte han sin andel af virksomheden, hvilket gjorde ham til milliardær, men den foretagsomme edb-ekspert har ikke ligget på den lade side i de sidste år - Metcalfe skriver for aviser og magasiner om Internet, og har fået et rygte som en nådesløs og visionær kritiker af oppustede teleselskaber, forældede monopoler og ubrugelige standarder. Han er vicepræsident for International Data Group (IDG), et af verdens største forlag.


Metcalfe har opfundet sin egen måleenhed for netnedbrud, kaldet lapse, der er baseret på det amerikanske telesystem, som siger at det skal indberettes til den centrale styrelse, når 50.000 kunder har været uden telefonforbindelse i en time. I Metcalfe's computersprog er det 50 kilolapse (antal brugere ganget med antal timer). Hvis en million netbrugere i ti timer ikke kan få forbindelse til deres udbyder er det altså efter ekspertens målestok et nedbrud på 10 megalapse. I 1996 forudsagde Metcalfe, at et gigalapse ville finde sted samme år - den profeti holdt ikke, og milliardæren måtte bogstaveligt talt æde sin bladklumme på World Wide Web konferencen i april 97 i Kalifornien.


ComON har interviewet Bob Metcalfe om nettets sikkerhed og hans syn på fremtiden i den digitale verden.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere