Acer vil ikke forklare falske salgstal

Acer har muligvis snydt sig til førstepladsen på listen over de mest sælgende pc producenter i Danmark. Tallene har vist sig at være stærkt overdrevne. Men Acer vil ikke forklare, hvor de falske salgstal stammer fra.

Acer vil ikke forklare hvordan de falske salgstal, der har vildledt hele den danske it-branche, er kommet frem.

I IDCs rapport over salg af pc'ere i tredje kvartal 2008 lå Acer helt i top. IDC's redegørelse bygger blandt andet på tal som producenterne, i dette tilfælde Acer, selv indberetter. Men Acers tal viste sig at være 20 procent højere end de reelt var. Det førte til at Acer blev kåret som mest sælgende producent i Danmark. Dermed blev HP, der normalt ligger nummer et, skubbet ned på 2. pladsen.

Acers danske direktør Allan Sonne-Schmidt vil ikke forklare ComONs søstersite CRN, hvordan de forkerte tal er kommet frem. Men HP vil gerne udtale sig.

"Vi var skuffede over at ryge ned på en 2. plads, på grund af det, vi vurderede som et overraskende stort marked," siger markedsdirektør for HPs pc-salg, Lasse Sørensen til CRN.

Lasse Sørensen ærgrer sig over, at HP fik dårlig omtale i pressen på grund af de forkerte tal.

"Det er jo altid en god historie i pressen, når nummer et bliver vippet af pinden," siger Lasse Sørensen.

Han vil ikke ind på om han mener, at Acer bevidst har snydt sig til 1. pladsen.

Også konkurrenten Lenovo undrede sig over Acers høje salgstal.

»Jeg var overrasket over Acers høje Q3-tal, så det er fint, at IDC nu retter dem. Det er ikke nogen hemmelighed, at IDC-tallene er noget, der bliver kigget rigtig meget på i branchen,« siger administrerende direktør i Lenovo Peter Juul Jørgensen.

IDC oplyser, at de når frem til deres salgstal på baggrund af deres egne skøn og indberetninger fra producenterne selv. I dette tilfælde Acer.




IT-JOB

Sund & Bælt Holding A/S

IT Change & Release Manager

LARS LARSEN GROUP

Project Manager, Digital & It

Magasin

IT-projektleder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere