Tinglysnings-koks har kostet danskerne en milliard

Pengene skulle have være brugt til nye døre og vinduer.

Skrækberetninger om mange måneders ventetid forårsaget af problemerne med den digitale tinglysning florerer stadig. Et stort antal danskere, der har handlet med fast ejendom, har på grund af problemerne med tinglysningen måttet tage dyre lån til mellemfinansiering, fordi salgssummen i deres hus eller lejlighed ikke kunne frigives.

Nu sætter organisationen Dansk Byggeri tal på, hvor høj prisen for de mange ekstra lån har været. Organisationen har regnet sig frem til, at den digitale tinglysning har kostet danskerne en milliard kroner i ekstra renteomkostninger siden systemet blev taget i brug i september sidste år, skriver Børsen.

De penge burde have været brugt til at sætte nye døre og vinduer i husene, men er i stedet havnet i bankernes lommer. Var de brugt på husene, havde det betydet en øget beskæftigelse på 1700 årsværk, oplyser Dansk Byggeri.

Organisationen opfordrer justitsminister Lars Barfoed til at tage en hurtig afgørelse om kompensationen af ekstraudgifterne ved tinglysningen.

"Det er vigtigt at få ryddet op nu. Folk står og mangler den likviditet, som er blevet brugt på at betale renter, og det er vigtigt at få likviditeten ud at rulle igen," siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius.

En anden brancheforening, Ejendomsforeningen Danmark, har tidligere beregnet, at man i erhvervsejendomssektoren hver måned taber en milliard kroner takket være tinglysningsproblemerne.

"Vi har kendskab til sager, der koster helt op imod 250.000 kr. ekstra i mellemfinansiering om måneden," sagde adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, Torben Christensen tidligere til Børsen.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere