Til tasterne trods trecifret millioninvestering

Hver måned sætter løn-medarbejdere i en lang række statsinstitutioner sig til tasterne og manuelt indtaster oplysninger i Statens Lønsystem. På trods af en regning på knap 430 millioner kroner er systemet ikke i stand til at modtage oplysningerne automatisk.

Den 10. i hver måned sidder en sekretær hos Beredskabsstyrelsen med håndkraft og indtaster oplysninger i Statens Lønsystem (SLS) om hvilke løntillæg hver af styrelsens 650 ansatte skal have i denne måned. Samme scenario udspiller sig hos en lang række andre statslige myndigheder.

Men sådan burde det ikke være. Staten har nemlig investeret knap 430 millioner kroner i udviklingen af Statens Lønsystem (SLS), som efter 13 års udviklingsarbejde i dag bruges af mere end 600 statslige myndigheder. Problemet er blot, at SLS ikke er i stand til automatisk at modtage oplysninger fra andre systemer.

Konkret registrerer medarbejderne i de enkelte styrelser selv hvor meget de arbejder og et såkladt tidsregistreringssystem udregner på den baggrund hvor mange tillæg og lignende de er berettiget til. Men tidsregisteringssystemerne er ikke i stand til at snakke sammen med Statens Lønsystem (SLS). Derfor må sekretærer rundt omkring i statsforvaltningen hver måned printe oplysningerne om hver enkel medarbejders optjente tillæg ud fra tidsregistreringssystemet og manuelt indtaste dem i SLS. På trods af 13 års udviklingsarbejde og en regning til skatteborgerne på knap 430 millioner kroner er SLS nemlig ikke i stand til at modtage data direkte fra andre systemer.

»Det betyder at vi hver måned skriver tastebilag ud fra tidsregistreringssystemet for at taste dem ind i SLS,« siger Carl Martin Jespersen fra Beredskabsstyrelsen. Med folk på døgn- og weekendvagt på regionale beredskabscentre landet over, drejer det sig hver måned om cirka halvdelen af styrelsens 650 medarbejdere, der skal have ekstra tillæg. Antallet af vagter for den enkelte medarbejder svinger fra måned til måned, og der skal derfor tastes ind på ny hver måned.

Hos Nationalmuseet nikker ekspeditionssekretær Kirsten Dalby Larsen genkendende til problematikken.
»Der er ikke nogen integreret mulighed,« siger Kirsten Dalby Larsen, der hver måned manuelt indtaster lønoplysninger om 300 af Nationalmuseets 600 ansatte.

Faktaboks:
En rundringning til fem tilfældigt udvalgte statslige institutioner viser, at det typisk er lønoplysninger for omkring halvdelen af medarbejderne, der hver måned skal manuelt indtastes i SLS.

Medarbejdere i alt Manuelt indtastes
Beredskabsstyrelsen: 650 325
Skov- og Naturstyrelsen 1120 590
Fiskeridirektoratet 300 180
Økonomiministeriet 3000 200
Nationalmuseet 600 300






IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

PensionDanmark

Business Tester

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere