Netavis stjæler navn fra nyt ugeblad

BT's tidligere chefredaktør lancerer på fredag sit nye medie, lokalavisen Aftenposten. To dage forinden ser et nyt netmedie med navnet Aftenposten.dk dagens lys. Stifterne kalder eks-BT-redaktøren en amatør.

To dage før BT's tidligere chefredaktør Kristian Lund den 26. marts sender sit nye ugeblad for Nordsjælland på gaden, er et andet medie kommet ham i forkøbet og har lanceret sig selv på nettet under samme navn.

Ugebladet hedder Aftenposten. Netmediet hedder Aftenposten.dk.

For en måned siden kontaktede Kristian Lund ejerne af Aftenposten.dk for at overtage dk-domænet, men det førte ikke til noget. I stedet har han nu webadressen Aftenposten.nu.

»Der er ingen tvivl om at nogle af læserne vil gå derind, og de vil så gå for forgæves. Men det vil de egentlig alligevel. For det er en gratisavis, og vores website får aldrig den store aktivitet på sit website. Det er primært henvendt til annoncører,« forklarer Kristian Lund, chefredaktør på Aftenposten.

Bag netmediet står de samme personer, som driver erhvervsportalen Netposten.dk. Her afviser direktør Martin Lykke, at man vil skaffe sig en masse hurtige hits ved at benytte den oplagte webadresse for det nye ugeblad.

»Man kan sige, at hvis man vil starte et medie nutildags er det meget amatør-agtigt ikke først at have sikret sig domæne-navnet. Vi registrerde aftenposten.dk for tre år siden og har hele tiden haft planer om at lancere et nyhedssite. Planerne om lanceringen af lokalavisen Aftenposten har dog fået os til at fremskynde planerne,« siger direktør i Netposten, Martin Lykke.

Ugebladet Aftenposten var oprindeligt tænkt som et dagblad, men udgivelsen er senere droslet og skal nu udkomme hver fredag.

Aftenposten.dk vil bringe længere artikler om emner som eksempelvis karriere, løn, bolig, skat og lån. Planen er at de læsere der i dagtimerne følger med i erhvervsnyhederne på Netposten.dk, skal logge ind på Aftenposten.dk og fordybe sig i mere private emner, når de kommer hjem fra arbejde. Det skal blandt andet ske i kamp mod seerne af TV2 og Danmarks Radio.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere