Musikkopiering koster milliarder

Piratkopiering af musik koster 70 milliarder kroner om året og tusindvis af tabte arbejdspladser i USA, ifølge en ny rapport. Men tallene er meget tvivlsomme.

Hvis man skal tro en rapport fra det amerikanske Institute for Policy Innovation (IPI) så mister musikbranchen i USA op mod 70 milliarder kroner om året som følge af piratkopiering. Og tabet af arbejdspladser sættes til astronomiske 71.060 jobs, heraf 26.860 i musikbranchen. Dermed synes rapporten at bekræfte, at piratkopiering er et alvorligt problem for musikudgiverne.

Men rapporten bygger på tal fra brancheforbundet IFPI og skal derfor læses med forbehold. Ifølge de officielle tal fra US Census Bureau er musikbranchens omsætning i USA faktisk steget fra 12,5 milliarder dollar i 1997 - altså inden Napster og lignende tjenester - til 15,5 milliarder dollar i 2002.

Napster fik for alvor sit gennembrud omkring årtusind-skiftet, men det kan altså ikke aflæses direkte af tallene for musikbranchens omsætning. Og de 26.860 tabte arbejdspladser svarer til det samlede antal jobs i den amerikanske musiksektor i halvfemserne.

Tallene fra US Census Bureau kan også læses sådan, at Napster og andre musiktjenester ligefrem har skabt større omsætning i branchen. Så det sidste ord i striden om piratkopieringens konsekvenser for musikerne er ikke skrevet endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere